Hyppää sisältöön
Koti » Gary Woodland voitti 2019 US Openin

Gary Woodland voitti 2019 US Openin

US Open

Gary Woodland voitti ensimmäisen major-turnauksensa voitettuaan kolmen laukauksen voiton vuoden 2019 US Openissa Pebble Beachillä.

Kolminkertainen PGA Tourin voittaja Woodland lisäsi ansioluetteloonsa majorin päätyessään alle 13-vuotiaana, kolmen laukauksen päässä puolustavasta mestarista Brooks Koepkasta, joka oli hakenut historiallista US Openin hattutemppua.

Justin Rose, joka pelasi Woodlandin kanssa viimeisessä parissa, pystyi vain lähettämään kolmen yli parin päästäkseen seitsemän alle parin. Entinen mestari oli tasan kolmantena Jon Rahmin, Xander Schauffelen ja Chez Reavien kanssa.

Rory McIlroy oli uhannut haastaa viidennen majorin, mutta hävisi tasapeliin yhdeksännelle.

Tiger Woods puolestaan ​​päätti turnauksen tasan 21. sijalle palattuaan epäonnistuneesti ensimmäisen US Openin voittonsa näyttämölle vuonna 2000.

US Openin mestarin sanat

Woodland johti kahdella laukauksella kierroksen 2 jälkeen ja yhdellä laukauksella kierroksen 3 jälkeen, mutta paine, joka ilmaantui pelikumppanin Justin Rosen aikana, siirtyi osuuteen johtoasemasta viimeisen kierroksen avausreiän jälkeen.

Rosen luisuessa pois, Koepka – joka aloitti viimeisen kierroksen neljän laukauksen jälkeen Woodlandista – voitti ja sulki yhden laukauksen päähän johdosta. Mutta hän ei löytänyt enempää birdietä suljetuista viidestä reiästä.

Ja kaksi alle par 69 riitti kolmen laukauksen voittoon Woodlandille, joka oli korkeakoulukoripalloilija ennen golfiin keskittymistä.

"Se oli erikoista", Woodland sanoi. – En koskaan ajatellut, että turnaus olisi ohi. En koskaan katsonut liian pitkälle eteenpäin. Kun putti 18 meni sisään, annoin tunteen tulla ulos minusta. On niin erikoista tehdä se täällä Pebble Beachillä. Pelasin voittaakseni."

Koepka tekee historiaa

Koepka oli pyrkinyt olemaan vain toinen mies historiassa, joka on tehnyt hattutempun US Openin voitoista.

Se epäonnistui, mutta maailman ykkönen loi palan ei-toivottua historiaa ensimmäisenä pelaajana, joka pelasi neljä kierrosta 60-luvulla voittamatta US Openia.

Se sijoittuu nyt kakkossijalle sekä Mastersissa että US Openissa tänä vuonna kummallakin puolella voittoa viime kuun USPGA-mestaruudesta.