Hyppää sisältöön
Koti » Hideki Matsuyama voitti vuoden 2021 US Mastersin Augustassa

Hideki Matsuyama voitti vuoden 2021 US Mastersin Augustassa

Mestarien lippu

Hideki Matsuyamasta tuli ensimmäinen japanilainen golfaaja, joka voitti Masters-turnauksen pitäessään kiinni Augustassa voitosta yhdellä laukauksella.

Voitto oli historiallinen, sillä Matsuyamasta tuli paitsi ensimmäinen japanilainen US Masters -voittaja, myös ensimmäinen miespelaaja Japanista, joka on voittanut major-turnauksen.

Viimeisellä kierroksella 73, yksi yli parin, Matsuyama päätti viikon 10 alle parin. Se riitti lopettaakseen lyönnin Will Zalatorista, joka ampui viimeisen kierroksen kaksi alle päästäkseen toiseksi unelmalla Yhdysvaltain mestarit Vuoden 2021 tulos debyyttillään.

Triple-bogey 16. päivänä maksoi Xander Schauffelelle mahdollisuuden ensimmäiseen majoriin, kun hän päätti kolme laukausta ajelehtimaan seitsemän alle. Hän sijoittui kolmanneksi entisen Mastersin mestarin Jordan Spiethin kanssa.

Hideki Matsuyama 2021 US Masters Reaction

"Olen todella onnellinen", Matsuyama sanoi. ”Hermoni eivät todellakaan alkaneet yhdeksästä, se oli heti alusta ja aivan viimeiseen putoon asti.

"Ajattelin heitä [ystäviä ja perhettä] koko matkan. Olen todella iloinen, että pelasin heille hyvin.

”Toivottavasti minusta tulee edelläkävijä ja monet muut japanilaiset pelaajat seuraavat perässä, ja olen iloinen voidessani avata patruunan.

”On jännittävää ajatella, että Japanissa on paljon nuoria katsomassa tänään. Toivottavasti viiden, kymmenen vuoden kuluttua, kun he vanhenevat, jotkut heistä kilpailevat maailmannäyttämöllä.

Kuinka Matsuyama voitti 2021 Mastersin

Seitsemän alle kolmannen kierroksen 65 oli asettanut Matsuyaman voittoon. Hän aloitti viimeisen päivän alle 11-vuotiaana neljän laukauksen päässä kentältä.

Matsuyama oli saavuttanut viimeisen kierroksen aikana alle 13:n ennen kuin horjui ja liukastui takaa-ajon kynsistä.

Mutta maailman numero 25 Virallinen maailman golf -ranking oli kaksinkertainen bogey 16. päivänä, samaan aikaan Shauffele karstoitti omaa kolmoisbogeyään antaakseen toivon pilkahduksen debytoijalle Zalatorikselle.

Matsuyamalla oli kahdella lyönnillä viimeinen johto, ja hänellä oli varaa 18-vuotiaan bogeylle sinetöidä ensimmäinen vihreä takki lisätäkseen amatöörien huipputittelin, jonka hän voitti Augustassa 10 vuotta sitten.

Jon Rahm tuotti parhaan sunnuntaikierroksen kuudella alle 66-vuotiaalla, mikä nosti hänet viidenneksi kokonaisen kuuden alle.