Кога се одржува Отвореното првенство на САД во 2023 година?

Северниот курс во Кантри клубот во Лос Анџелес ќе го организира УС Опен во 2023 година

Водич за големиот УС Опен во 2023 година.

Отворено знаме на САД

УС Опен во 2023 година ќе се одржи во Лос Анџелес Кантри клуб во Калифорнија од 15 до 18 јуни.

123-ти УС Опен повторно ќе биде трет од годинашните специјалност во традиционалниот слот за викенд за Денот на таткото.

Мет Фицпатрик ќе биде бранител на титулата откако го освои својот прв мајстор со победата на УС Опен во 2022 година во Клубот Кантри во Бруклин.

Каде се одржува Отвореното првенство на САД во 2023 година?

Отвореното првенство на САД во 2023 година оди во Калифорнија додека кантри клубот во Лос Анџелес го организира настанот на северниот курс.

Тоа ќе биде прв пат на US Отворено се одржа на местото, кое се подготви за домаќин на мајорот со организирање на Вокер купот 2017 година.

Кантри клубот, кој е објект со 36 дупки со северниот курс на кој му се приклучи и јужниот курс, претходно беше домаќин на женските аматери на САД од 1930 година и јуниорскиот аматер на САД од 1954 година.

Кој е актуелниот шампион на УС Опен?

Мет Фицпатрик го освои Отвореното првенство на САД во 2022 година на Бруклин за да стане главен победник за прв пат.

Англичанецот беше крунисан за шампион на Аматерскиот опен на САД во Кантри клубот девет години претходно во 2013 година.

Фицпатрик заврши со шест под исто ниво во Бруклин за да заврши со еден удар од Вил Залаторис и Скоти Шефлер.

Кој е фаворит за УС Опен?

Мет Фицпатрик е назначен како деветти фаворит за последователна одбрана на титулата на УС Опен во Лос Анџелес.

Поранешни победници Рори McIlroy Jon Rahm се пред него во обложувалниците заедно со главните победници Џастин Томас Скоти Шефлер.

Патрик Канлај, Ксандер Шауфел, Камерон Смит, Сем Барнс Колин Морикава се и во топ 10 на пазарите за обложување.