Голема дилема - LIV Golf & The Majors (Што СЛУЧУВА Следно?)

Дали ѕвездите на LIV Golf ќе играат на големите големини во 2023 година?

Како ќе се одвива приказната LIV Golf vs The Majors?

Augusta National The Masters

Светот на голфот ги чека главните места да го зацртаат својот тек во врска со голферите LIV. Како ќе се одвива дебатата LIV Golf и The Majors?

Малкумина се без мислење. The Royal и Ancient веќе се пресметаа и ќе дозволат светската ранг-листа и нивните тековни протоколи да се играат кога станува збор за Отворено првенство.

Веројатно добар шаблон за другите.

Мислам дека светски рангирање и ниту еден телевизиски договор на крајот нема да го прекине експериментот LIV. Ако настаните од ЛИВ продолжат да паѓаат надвор од светската ранг-листа, квалификацијата за главните ќе биде тешко.

И без ТВ договор, се сомневам дека дури и мрачните пари на Блискиот Исток нема да се уморат од огромна инвестиција без поврат.

Дали некој навистина сака да гледа како некои момци играат настани од 54 дупки со поле од минатите буквари, (за тоа можам да ја гледам турнејата на шампионите), новодојденци од средно ниво и неколку одлични млади играчи, уморни од исцрпувачки режим на натпреварување од светска класа?

Значи, мојот совет до мајсторите е да не ги менуваат вашите протоколи, туку да инсистираат на светските рангирања како ваш репер. На крајот ќе бидат евидентни можностите за најдобрите играчи.

Спортистите од светска класа во сите спортови се мотивирани да се натпреваруваат со најдобрите. Следниот род на млади таленти ќе сфати дека патот до „големите лиги“ мора да помине низ ПГА турнеја, сакале или не. И парите не се лоши.

Џек Никлаус возел од турнир до турнир со сопругата, новороденчето и картон пелени во багажникот до неговите голф палки, заработувајќи (како водечки победник на пари во тоа време) 100,000 долари годишно.

Актуелниот играч на турнеја патува во приватен авион со тренер за свинг, ментален тренер, инвестициски советник, готвач и приватна секретарка.

Водечкиот добитник на пари оваа година, Скоти Шефлер заработи 14.5 милиони долари, не вклучувајќи ги одобрувањата, поволностите итн. Тешко е да се знае што е доволно овие денови.