Најдобри терени за голф во Холандија

Најдобрите терени за голф за играње на патување во Холандија.

Каде да се игра голф во Холандија.

Најдобри терени за голф во Холандија Кралскиот хашки голф

Сакате да ги играте најдобрите терени за голф во Холандија? GolfReviewsGuide.com ги избира врвните курсеви за играње Холандија.

Холандија е мала земја во северна Европа со благи зими и ладни лета, што овозможува долга и удобна сезона на голф.

Туристите кои планираат летувања со голф во Холандија треба да очекуваат отворена достапност од април до октомври со поголема достапност надвор од таа временска рамка. Ова е влажна земја без дефинирана сушна сезона.

Холандија има низа модерни и историски курсеви. HS Colt, архитект познат по својата работа минатиот век, се појавува повеќе пати на листата подолу.

Сите терени кои влегуваат во нашата потесна листа беа долги 7,000 јарди или пократки, што покажува дека дизајнот на терените за голф во оваа земја е конзервативен во однос на растојанието.

Нашите пет најдобри терени за голф во Холандија се:

1. Royal Hague Golf & Country Club

Кралскиот хашки голф

Се наоѓа во Васенар, на Кралскиот Хаг голф и кантри клубТеренот за голф е изграден во 1938 година.

Колт, Алисон и Морисон Ltd беа оригиналните дизајнери додека Френк Понт изврши ажурирање во 2014 година. Денес, патеката игра како место за одржување пар-72 со вкупна должина од 6,836 јарди.

Приватниот курс, кој се наоѓа во близина на Северното Море, е во стилот на врски.

Голферите треба да очекуваат терен кој е познат по својата убавина, пејзаж исполнет со дини, поголема површина со обилна плажа и тркалачки терен на кој доминираат зелените и кафените земјени тонови во лето.

2. Холандскиот голф клуб

Холандскиот терен за голф

Централно лоциран во Гелдерленд, Холандскиот голф клуб е тест пар-71 со вкупна должина од 6,923 јарди.

Курсот е отворен во 2011 година, Колин Монтгомери го дизајнирал, а тоа е приватен курс.

Голферите треба да очекуваат терен во внатрешноста на земјата со прилично рамен терен, отворен терен со некои патеки обложени со дрвја и опасности од вода. Шампионски курс, Холанѓаните беше дизајниран со шкотски курсеви на ум.

на Европска турнеја's Холандски опен направи неодамнешни застанувања на местото бидејќи беше домаќин на настани од 2016 до 2018 година.

3. Голф Де Пан

Де Пан голф

Вториот курс HS Colt на нашата листа, на Голф Де Пан се наоѓа во Билтовен.

Колт го дизајнираше курсот и денес тоа е приватно место кое се наоѓа во внатрешноста на Холандија. Единствениот вистински терен во стилот на паркот во оваа потесна листа, Де Пан е предизвик пар-72 со вкупна должина од 6,655 јарди.

Тоа е најкраткиот курс за да се најде нашата листа, така што голферите ќе треба да очекуваат ментален предизвик повеќе отколку физички.

Нема многу вода да се зборува на овој сув тек. Во некои области, голферите ќе треба да се справат со дрвја што ги преполнуваат патеките, но во други области, патеките се великодушно широки.

На ова место има многу бункери, затоа погрижете се да вежбате со вашиот песок ако вашата способност за возење е малку намалена.

4. Голф Де Свинкелше – Шампионат

Де Свинкелше голф

Се наоѓа во Сомерен, во близина на Ајндховен и германската граница Де Свинкелше теренот за голф е изграден дури во 2013 година.

Курсот игра како пар-72 и, со вкупна должина од 7,000 јарди, тоа е најдолгиот курс за да се направи нашата листа.

Френк Понт, кој е поврзан со други курсеви во оваа листа за работа за повторен развој, го дизајнираше Де Свинкелше.

Тоа е патека во внатрешноста што е отворена за јавноста. Голферите треба да очекуваат брановидни зеленило, импресивни патеки и предизвик од неколку големи опасности од вода.

5. Најдобар голф и кантри клуб

Најдобар голф и кантри клуб

Џоан Фредерик Дудок ван Хел и Бруно Стинселс го дизајнираа теренот за голф Најдобар голф и кантри клуб во 1988.

Курсот е натпревар пар-72 лоциран во Бест, град кој е југоисточно од Ротердам.

Вкупната должина на оваа патека во внатрешноста е 6,697 јарди и е јавна патека која има рамен терен и листопадни дрвја на местото со 18 дупки.

На истото место има и едноставен курс пар-3 со 9-дупки (терен и постава). Понатаму, во овој голф клуб има и ординации.