Најдобри возачи на голф 2022 година (ТОП рангирани нови возачи)

Водичот за прегледи на голф ги одбира најдобрите опции за нови возачи за 2022 година

Најдобрите возачи на голф за 2022 година со скратениот список на GolfReviewsGuide.com до најдобрите нови изданија.

Callaway Epic Speed ​​Driver

Барате нов возач кој ќе го вклучите во новата сезона? Избрани се најдобрите возачи на голф за 2022 година - но како секој од нив ќе помогне да се подобри вашата игра?

Разгледавме некои опции кои би можеле да се додадат во вашата торба за 2022 година и да ви помогнат да го намалите вашиот хендикеп или да ви помогне да најдете повеќе фервејзи од кога било досега.

Прочитајте ги најдобрите голф возачи на GolfReviewsGuide.com за 2022 година и проверете ги најдобрите голф-шуми за 2022 година, најдобри голф хибриди за 2022 година, Најдобрите нови пегли за голф за 2022 година, најдобри нови клинови за голф за 2022 година, најдобри нови носачи за 2022 година и Најдобрите топчиња за голф за 2022 година најдобро рангирани далечина за 2022 година.

Плус погледнете го потесниот список на Најдобрите нови чевли за голф за 2022 година.

Мени:
1. Возачи на TSR со наслов
2. Возачи на TaylorMade Stealth, Stealth HD и Stealth Plus
3. Возачи на Cobra LTDx
4. Callaway Rogue ST возачи
5. Возачи на Mizuno STG-200
6. Возачи на PXG 0311 GEN5

Возачи на TSR со наслов

Titleist TSR возачи се нови за 2022 година со серијата со три возачи - TSR2, TSR3 и TSR4 - како наследници на популарната палета на возачи TSi и возачи TS2, TS3 и TS4.

Тие можат да се пофалат со нова форма на главата, поголема брзина од клупското лице, поголемо растојание и ветување за „неверојатно простување“ во споредба со претходните модели на возачи на Titleist.

Возачи на TSR со наслов

Возачот TSR2 е моделот на триото со високо лансирање и слабо вртење. Titleist го изградија TSR2, кој го заменува TSi2, за максимална брзина и растојание и тоа е она што го испорачува.

TSR3 е изборот на играчите, со овој двигател за прецизност и прецизност од маичката и насочен кон голфери со конзистентна локација на удар од лицето.

Возачот TSR4 е најмалиот од трите модели во однос на обликот на главата со префинет 430cc клапче во покомпактен изглед. Возачот е за сите ниски вртења и намалување на прекумерното вртење во вашата игра.

И гласи: Преглед на двигатели на TSR со целосен наслов

Возачи на TaylorMade Stealth, Stealth HD и Stealth Plus

Новиот возач на TaylorMade Stealth, Stealth HD возачот и возачот Stealth Plus се нови за 2022 година како наследник на многу популарниот Возачи на TaylorMade SIM 2.

Возачите на Стелт го скршија капакот за прв пат кога беа користени од 15-кратниот главен победник Тајгер Вудс за време на шампионатот PNC и потоа беа објавени на почетокот на 2022 година.

Возачот Stealth и Stealth HD (High Draw) двигател вклучуваат Speedpocket, фиксна тежина на задниот дел на ѓонот и Twist Face Technology, кои сите беа дел од опсегот на SIM 2.

TaylorMade Stealth Driver

Големата разлика е во тоа што новите Stealth се „јаглено дрво“ наместо метално дрво. TaylorMade се качил на целосна карбонска глава со клуп со круната која сега е споена со композитно лице со клуп „60X Carbon Twist Face“.

Моделот Stealth Plus+ е поприлагодлив од двата драјвери со прилагодлива тежина од 10 g што овозможува овој драјвер да се постави на лизгачка вага од цртање до бледнее и ги заменува SIM 2 Max и SIM 2 Max D.

И гласи: Целосна TaylorMade Стелт driver и преглед на возачот Stealth HD
И гласи: Целосен преглед на возачот на TaylorMade Stealth Plus+

Возачи на Cobra LTDx

Возачите на Cobra King LTDx се нови за 2022 година и имаат три модели во LTDx, LTDx LS и LTD Max.

на LTDX драјвери се најдолгото вкупно растојание досега од Кобра со технологија PWR-COR дизајнирана централно за отклучување на поголема брзина и растојание на топката отколку кај кој било претходен возач.

Возачот LTDx е стандардниот модел во опсегот. Вклучува тежина позиционирана директно зад зоната на удар за да се зголеми брзината на реконструираното клупско лице за да се намали центрифугата и да се зголеми растојанието.

Моделот LS на драјверот LTDx е верзијата со ниско центрифугирање со тежина позиционирана уште понапред од стандардниот модел за најмала количина на центрифугирање и повеќе простување.

Возачот LTDx LS е најфункционалниот од трите модели и може да се пофали со високо директно летање на топката за да помогне да се излечи парче.

Двигателот LTDx Max е верзијата со пристрасност за цртање на опсегот со тежина позиционирана кон петицата и назад за да се создаде обликување на кадарот.

Две тегови на ѓон од 10 g и 3g ви овозможуваат да ја прилагодите количината на влечење од двигателот Max. Со позиционираната тежина од 10 g наназад, Max произведува до пет јарди влечење, додека е до 11 јарди со поголема тежина во петицата.

И гласи: Целосен преглед на драјверите на Cobra King LTDx

Callaway Rogue ST возачи

Возачите на Callaway Rogue ST се нови за 2022 година со четири модели во новата гама - Max, Max D, Max LS и Triple Diamond LS.

Сите четворица се со Jailbreak's Callaway's Speed ​​Frame и вештачка интелигенција со блиц, а сега им се придружува и волфрам-брзинска картриџ во новиот Rogues.

Макс е она што Калавеј го опишува како стандардна верзија на возачот и е изграден да биде идеален избор за голфери од сите способности.

Callaway Rogue ST Max Driver

Двигателот Max D е во голема мера сличен на Max, но овој модел има значителна пристрасност за привлекување и растегнат профил за да помогне да се искорени страшното парче од вашата игра.

Возачот Max LS е опцијата за слабо вртење во опсегот и е дизајниран да произведува пробивачка траекторија и лет со неутрална топка за максимално растојание.

Овој драјвер за Triple Diamond LS е многу сличен во профилот и перформансите со LS, но ја има тројната дијамантска глава на Callaway, која е покомпактна опција од 450cc.

И гласи: Целосен преглед на возачите на Callaway Rogue ST

Возачи на Mizuno STG-200

Мизуно STG-220 возачот има само еден модел, но има три прилагодливи патеки и две тегови за да создаде голем број различни опции за поставување.

ST-G 220 може да се користи приспособен со користење на она што Mizuno го нарекува оската X и Y за да се создаде двигател со пристрасност за цртање, избледување или неутрална пристрасност, како и приспособен од централна патека за да обезбеди летање на топката низок, среден или високо.

Возач за Mizuno ST-G 220

Вкупно има осум поставки за мансарда што треба дополнително да се додадат на приспособливоста на ST-G 220, додека две тегови 8G може да се позиционираат во која било од патеките за да одговараат на формата и траекторијата на топката.

Клубот е направен од титаниум богат со бета и има 8% поголема флексибилност отколку во претходните модели. Создава импресивни брзини на топката дури и од удари надвор од центарот.

И гласи: Целосен преглед на возачот на Mizuno ST-G 200

Возачи на PXG 0311 GEN5

на PXG 0311 GEN5 драјвери се петта генерација и се нови за 2022 година со два модели во најновиот дизајн – 0311 и 0311 XF.

Двата модели обезбедуваат поголема брзина, растојание и простување на топката отколку во кој било претходен модел на PXG со моделот 0311 со слабо вртење, а потоа XF дизајн со средно вртење.

Стандардниот модел 0311 има традиционална форма на клупска глава, е погоден за голфери од сите способности и создава оптимална траекторија и лет на топката и брзи брзини на топката од високо и длабоко лице.

Возачот 0311 GEN5 XF се разликува од стандардниот модел по дизајнот на главата со тоа што овој модел има големо, долго лице и проширена зона на удар.

XF е попростлив од двата модели, особено при удари со топка надвор од центарот, благодарение на 6% повисокиот MOI од 0311 GEN5.

И гласи: Целосен преглед на драјверите на PXG GEN4 0811