Најдобри мерници на далечина за голф 2022 година (најдобри оценети уреди за далечина)

Нашиот тим ги одбира најдобрите опции за далечина за 2022 година

Најдобрите далечина за голф за 2022 година со потесниот избор на GolfReviewsGuide.com.

Garmin Approach Z82 GPS Rangefinder

Сакате да додадете нов далечина за голф во торбата за 2022 година? Најдобрите далечина за голф за 2022 година се избрани во потесниот избор на GolfReviewsGuide.com.

Разгледавме неколку опции што би можеле да се додадат во вашата торба оваа година и ќе ви помогнат да откриете кои се најдобрите GPS-пронаоѓачи за голф на пазарот.

Од големината и карактеристиките до трошоците и прецизноста, ние ги оценуваме најимпресивните од претендентите во најдобрите голф-фабрикатори за 2022 година на GolfReviewsGuide.com.

Мени:
1. Bushnell Pro XE Rangefinder
2. Garmin Approach Z82 Rangefinder
3. GolfBuddy Laser Lite Rangefinder
4. Снимање опсег Pro LX+ Rangefinder
5. Bushnell Tour V5 Ласерски далечина
6. GolfBuddy Aim L10V Rangefinder
7. Motocaddy Pro 3000 Rangefinder

1. Bushnell Pro XE Rangefinder

Bushnell Pro XE

Технологиите што се користат во Bushnell Pro XE го прават ултимативен и еден од најсеопфатните далечини таму, и оној што одговара на стандардите на USGA исто како и претходникот на далечина X2.

Bushnell ги помести границите вклучувајќи ги патентираните Slope with Element, Pinseeker со Visual JOLT технологијата, Positive Click Slope Switch и новата BITE технологија за монтирање на магнетна количка.

Pro XE е прецизен на еден јарди од 500+ јарди од целта и навистина можете да им верувате на растојанија со овој врвен далечина.

И гласи: Целосниот преглед на далечина Bushnell Pro XE

2. Garmin Approach Z82 Rangefinder

Garmin Approach Z82 GPS Rangefinder

Z82 е најнапредниот досега на Garmin со мапирање на 2D Course View во целосна боја и преклопување Greenview дадено за преку 41,000 курсеви ширум светот.

Скролувајте низ функцијата Hazard view која ги истакнува сите претстојни водни карактеристики, бункери, кучиња и растојанијата до нив – како и најважните иглички на зелените.

Функцијата за пронаоѓање знаме обезбедува повратна информација со вибрации штом знамето е лоцирано со прецизни растојанија до знамето до 10 инчи.

Насоката и јачината на ветрот исто така се прикажуваат на екранот, додека функцијата Plays Like Distance може да се прилагоди и за лаги на угорнини или надолнини, иако не е во конкуренција.

И гласи: Целосниот преглед на далечина на Garmin Approach Z82

3. GolfBuddy Laser Lite Rangefinder

GolfBuddy Laser Lite

GolfBuddy Laser Lite се наоѓа на списокот поради повеќе причини, не само квалитетот и карактеристиките, туку и многу разумната цена на овој мал пронаоѓач на растојание.

Се нарекува Laser Lite бидејќи е слаба верзија на ласерските модели на GolfBuddy и неверојатно компактен уред за мерење.

Се одликува со пронаоѓач на пинови со режим на вибрации, има три режими на таргетирање, може да измери до 800 јарди до еден јарди прецизност и има 6x зголемување. Покрај тоа, има компензација на наклон што може да се вклучи или исклучи кога се користи турнирот.

Поврзани со: Најдобри возачи на голф за 2022 година
Поврзани со: Најдобрите терени за голф за 2022 година

4. Снимање опсег Pro LX+ Rangefinder

Shot Scope Pro LX+

Shot Scope PRO LX+ е еден од најдобрите далечини за голф што може да ги понуди за 2022 година, кој може да се пофали со зголемување од 7x, огромен опсег од 900 јарди до прецизност од еден јар, како и она што се нарекува брзо откривање пожар со брзо пукање. ласерски.

Лесниот далечина доаѓа со отстранлив GPS уред кој е претходно натоварен со 36,000 курсеви ширум светот и може да се користи за следење на перформансите.

GPS-от ги прикажува предните и преносните растојанија за секоја опасност, додека далечинскиот управувач има елемент за препознавање клуб со предложен клуб прикажан на екранот врз основа на вашата статистика за изведба.

Поврзани со: Најдобри хибриди за голф за 2022 година
Поврзани со: Најдобро рангирани пегли за голф за 2022 година

5. Bushnell Tour V5 Ласерски далечина

Bushnell Tour V5 Rangefinder

Петтата верзија на ласерскиот далечина Bushnell Tour е најдобрата досега во опсегот со уште повеќе технолошки достигнувања додадени на уредот.

Одликува со систем за брзо фокусирање со 5x зголемување, поголема јасност од објективот, подобрен PinSeeker со JOLT технологија за потврдување дека целта е заклучена со емитување вибрирачки пулс и прецизност до еден јард.

Постојат два модели - V5 и V5 Shift, кој ја има дополнителната карактеристика на Bushnell's Slope Technology која може да се исклучи за натпреварување и играње турнири.

Поврзани со: Најдобри клинови за голф за 2022 година
Поврзани со: Најдобри нови фрлачи за 2022 година

6. GolfBuddy Aim L10V Rangefinder

GolfBuddy Aim L10V

Издаден како еден од трите нови или ажурирани производи, Aim L10V е премиум уред за мерење растојание од GolfBuddy и му се придружија Далечина ласер 1 и ласер 2.

L10V беше дизајниран со сите карактеристики на Laser 1 и Laser 1S, вклучувајќи подобрен LCD екран, шесткратно зголемување за попрецизни растојанија од кога било досега.

Се одликува со стандардни, скенирање и пинови целни опции и функција за наклон, но значително има поголем LCD екран од другите модели и доаѓа со аудио разговор назад за да се потврди растојанието.

И гласи: Целосен преглед на далечина GolfBuddy Aim L10V

7. Motocaddy Pro 3000 Rangefinder

Motocaddy PRO 3000 Laser Rangefinder

Повеќе познат по количките за голф, Motocaddy има и одличен избор на далечина со Pro 3000 Laser.

Овој модел може да се пофали со неверојатен опсег од 1,300 јарди, до 450 јарди до пинот и импресивен режим на зголемување од 7 пати.

Кога станува збор за перформансите, пронаоѓачот на далечина Pro 3000 Laser има технологија PinLock за да добие точни растојанија, потврда на вибрации, компензација на наклон и LCD дисплеј со висока резолуција.

Поврзани со: Најдобрите топчиња за голф за 2022 година
Поврзани со: Нови чевли за голф за 2022 година