Најдобри голф клинови за 2022 година

GolfReviewsGuide ги избира најдобрите опции за клин за 2022 година

Најдобрите клинови за додавање во вашата чанта за 2022 година.

TaylorMade мелено мелење 2 клинови

Барате нови клинови што ќе ги додадете во вашата чанта за новата сезона? Најдобрите клинови за голф за 2022 година се избрани со палета од врвна класа до достапни.

Разгледавме неколку опции кои би можеле да се додадат во вашата чанта за 2022 година и да ви помогнат да најдете повеќе зеленило од кога било досега. Побарајте игла со нашите врвни избори.

Прочитајте ги најдобрите голф-клинови за GolfReviewsGuide.com за 2022 година. Можете исто така да ги видите најдобри возачи на голф за 2022 година, најдобрите голф-шуми за 2022 година, најдобри голф хибриди 2022 година, најдобрите железа за голф за 2022 година, најдобри нови носачи за 2022 година Најдобрите топчиња за голф за 2022 година овде.

Плус погледнете го потесниот список на Најдобрите нови чевли за голф за 2022 година како и најдобри далечина за 2022 година.

Мени:
1. Titleist SM9 Vokey Wedges
2. TaylorMade мелено мелење 3 клинови
3. Ping Glide 4.0 Wedges
4. Callaway JAWS Целосни клинови на прстите
5. Киркланд потпис клинови

6. Лазрус клинови
7. TaylorMade Hi-Toe 3 Wedges

Titleist SM9 Vokey Wedges

Titleist SM9 Vokey клиновите се нови за 2022 година и најновата генерација на најиграните клинови кога станува збор за торбите на ѕвездите од турнејата ширум светот.

Клиновите SM9 се повеќе еволутивни отколку револуционерни во однос на промените од Titleist SM8 Vokey wedges.

Самиот клуб е многу сличен на SM8 со познатиот Vokey дизајн, вклучувајќи ги елегантните и стилски заоблени рабови.

Titleist SM9 Vokey Wedges

Лицето е Spin Milled и има 16 жлебови. Мансардите се движат од 46-60 степени со разновидни мансарди на располагање.

И гласи: Целосниот преглед на насловот SM9 Vokey е клин.

TaylorMade мелено мелење 3 клинови

Третата генерација на TaylorMade's Milled Grind 3 клинови се подобрување на MG2 клинови што се покажа толку популарно.

Клучната компонента во клиновите MG3 е технологијата на сирово лице со TaylorMade што се определува со текот на времето да рѓосува лицето за да продолжи да произведува центрифугирање во текот на целиот век на секој клин.

Значајно е тоа што технологијата значи дека само лицето рѓосува, а не и остатокот од главата на клубот.

TaylorMade мелено мелење 3 клинови

Лицето се одликува со RAW Face Micro-Ribs, кои помагаат да се произведат видот на контролирани нивоа на центрифугирање што голферите ги посакуваат од снимки од приближување и од зелениот дел.

TaylorMade, исто така, ги направи жлебовите на лицето на новиот модел потесни и подлабоки за да помогне да се постигне центрифугирање.

И гласи: Целосниот преглед на TaylorMade Milled Grind 3 wedges.

Ping Glide 4.0 Wedges

Пинг направи еволутивни промени наместо револуционерни во новиот Glide 4.0, фокусирајќи се на новиот дизајн на лицето и четири опции за мелење за да одговараат на сите игри.

Лицето има нов Emery blast за да работи во хармонија со мелените жлебови за да создаде повеќе центрифугирање отколку во претходните модели и значително помал агол на лансирање.

Ping Glide 4.0 Wedges

Клинот е малку позаоблен од претходните генерации на Glides за попријатен изглед, а предниот раб и преодот на цревото исто така е подобрен.

Воведени се четири нови опции за мелење ѓон – S, W, T и E – за да се обезбеди совршено поставување за голфери од сите стилови на замавнување и агли на напад со нивните клинови.

И гласи: Целосниот преглед на клинови Ping Glide 4.0.

Callaway JAWS Целосни клинови на прстите

Палетата JAWS располага со нов дизајн со цел прст за инспирирана самодоверба што ќе ја донесе во вашата кратка игра.

Обликот на прстите има зајакнат врв и работи во комбинација со различни мелења за да го направи чипсувањето и приодната игра поконзистентна кога станува збор за нивоата на удар и центрифугирање на топката.

Callaway JAWS Целосни клинови на прстите

CG е зголемен и поместен од петицата благодарение на системот за пристаниште со променлива тежина на Callaway, за да се добие понизок лет на топката за поконтролирани шутеви.

Callaway користеше жлебови за цело лице и технологија за жлеб-во-жлеб како дел од дизајнот на необработено лице за да помогне да се контролира и да се приближи од порано при играњето приод.

И гласи: Целосниот преглед на Callaway JAWS wedges.

Киркланд потпис клинови

Клиновите на Kirkland Signature се продаваат од трговецот на големо Costco со 3-клин парче од цената на другите попознати брендови.

Комплетот се продава со сите три клинови и има клин со јаз од 52 степени, клин од песок од 56 степени и клин со лоб од 60 степени. Недостаток е тоа што нема флексибилност во јазот.

Киркланд потпис клинови

Киркландските клинови се карактеризираат со технологија на мелено лице за контрола и центрифугирање, како и вратило за виткање на клин од True Temper.

Акциите не се толку слободно достапни, но клиновите на Kirkland Signature се исклучително добра вредност за парите ако можете да ги добиете од рака.

И гласи: Целосниот преглед на сетовите на Kirkland Signature wedges.

Лазрус клинови

Lazrus смислија импресивен перформанс клин што чини мал дел од цената на повеќе познати брендови.

Клиновите имаат фалсификувана палка со бланширан лик за дополнително центрифугирање и контрола.

Лазрус клинови

Тие се уреден и компактен дизајн и дизајнирани да создаваат кратки вртења на играта по цена од другите клинови. Тоа е USP.

Клиновиот комплет се продава со три мансарда од 52 степени, 56 степени и 60 степени. Сега можете да купите и поединечни клинови, иако истите три мансарди се сè што е достапно.

И гласи: Целосниот преглед на комплетот Lazrus wedges.

TaylorMade Hi-Toe 3 Wedges

Третата генерација на клинови Hi-Toe 3 е дизајнирана да биде многу повисока во пределот на прстите и таа форма создава помал агол на лансирање и генерира повеќе центрифугирање.

TaylorMade Hi Toe 3 Wedge

Лицето има технологија RAW Face, која помага да се даде максимално центрифугирање. Мелените жлебови го покриваат целото лице и се поостри, потесни и подлабоки за врвно чувство и перформанси.

Лицето RAW, кое има мелени ребра позиционирани меѓу полните жлебови, значи дека ќе рѓосува со текот на времето за да добие стар бакар изглед од овој мек челик од јаглероден челик 8620.

И гласи: Целосниот преглед на сетот Hi-Toe 3 wedges.