Најдобри голфери на сите времиња (6 голф кози)

Кои се најголемите голфери на сите времиња?

Рангирање на најдобрите голфери на сите времиња.

Џек Никлаус

Кои се најголемите голфери на сите времиња? Дебатата секогаш ќе трае, но имавме пукнатина кај нашите најдобри шест голф КОЗИ.

Кој го оценувате повисоко од другите во аргументот за тоа кој е најголемиот играч на голф?

Пресудата на GolfReviewsGuide.com е на листата на нашите најдобри шест најдобри голфери на сите времиња.

1. Џек Никлаус

Никлаус освои 18 специјалност (најмногу досега), 73 ПГА турнеја настани, пет пати беше играч на годината и осум пати водечки победник на пари.

Сето тоа беше постигнато и покрај играњето на изменет распоред на турнеи и одложувањето на семејството над голфот.

2. Тајгер Вудс

Вудс има освоено 15 специјалност, 82 PGA Tour настани, е 11-кратен играч на годината, 10 пати водечки победник на пари и можеби ја поседуваше најкомплетната игра од сите: моќ, удар со топка, препукување и ставање.

Повредите и одлуките за животниот стил го прекинаа неговиот пат до рекордот на големите големини што се чинеше неизбежен рано. Тешко дека ќе се случи сега, но никогаш не кажувај никогаш.

3. Бен Хоган

Веројатно најголемиот шут-мејкер во историјата на играта, Хоган освои девет специјалност, гренд слем во кариерата, 64 PGA Tour настани и четири УС Опен, најтешкиот тест за голф и сите одиграни во текот на 36-те формати на дупка-финале.

Многумина му заслужија и на петтиот УС Опен. УСГА го откажа УС Опен во 1941 година поради Втората светска војна. Сепак, Хоган победи на заменски настан, спонзориран од USGA и се одржува како национално првенство, вклучувајќи ригорозни квалификации, елитен терен и традиционално отворено место.

Голема повреда во сообраќајна несреќа ја скрати кариерата на Хоган.

4. Хари Вардон

Основач на модерната игра, неговиот елегантен замав сè уште може да се идентификува како генеза за големите лулашки на сегашните играчи.

Тој доминираше во играта на почетокот на векот и победи шест Британскиот опен и еден УС Опен. Тој влезе само во три, а во другите два беше второпласиран, а немаше а PGA првенство or Мајстори во неговата ера.

Вардон претрпе изнемоштен случај на туберкулоза на 32-годишна возраст што резултираше со трајни потреси или можеби ќе освоил десет отвори.

Глобална фигура за време на неговиот врв, повеќе од кој било, тој е заслужен за растечката игра на голф во Америка.

5. Валтер Хаген

Иако Хејген не се прослави надвор од голфската заедница како другите пет, неговите достигнувања беа еднакви на нивните.

Тој освои 11 специјалност: пет PGA, кои се одржаа во формат за играње натпревари, четири Британски Опен и три УС Опен. До 44-та година немаше мајстори.

Тој, исто така, освои пет Вестерн Опен, мини-мајџор на неговото време, еквивалент на сегашниот Шампионат за играчи.

6. Боби Џонс

Осамениот аматер меѓу оваа потесна листа, Џонс успеа да ги победи најголемите професионалци во својата ера и се повлече од играта на 28 години со четири УС Опен, три Британски Опен и беше победник на оригиналниот грен слем.

Тоа се случи во 1930 година, кога тој го освои УС Опен, Британскиот опен, Аматер на САД, Британски аматерски - достигнување неверојатно повторно.