Преглед на Callaway Apex 21 Irons (ТРИ модели од врвна класа)

Пеглите Callaway Apex 21 имаат три модели - Apex, DCB и Pro

Новите пегли за Callaway Apex 21 ги имаат моделите Apex, DCB и Pro.

Callaway Apex 21 Irons

Пеглите Callaway Apex 21 првпат беа објавени во 2021 година со три модели во гамата. GolfReviewsGuide.com погледнува што нуди секоја од пеглите.

Последната генерација на пегли Apex, кои последен пат беа пуштени во продажба во 2019 година, се надградени и за прв пат ја прикажуваат вештачката интелигенција на Callaway во ковано железо.

Трите модели - Apex, DCB и Pro - сите имаат Flash Face Cup за брзи брзини на топката. Callaway, исто така, за прв пат го додаде енергетското јадро на волфрам во опсегот на Apex.

Поврзани со: Најдобри пегли за голф Callaway

Што велат Калавеј за пеглите Apex 21:

„Новиот Apex 21 Irons испорачува извонредно ниво на фалсификувани перформанси и изработка какви што досега не сме виделе.

„Тие се првото ковано железо дизајнирано со вештачка интелигенција за поголеми брзини на топката и подобрена конзистентност на центрифугата.

„Зголеменото простување доаѓа од нашето масивно енергетско јадро на волфрам и го подобривме обликувањето за уште подобра интеракција со тревата. Накратко, овие пегли обезбедуваат врвни перформанси со иконично чувство при секое замавнување.

Callaway Apex 21 Irons

„Нашиот Flash Face Cup дизајниран со вештачка интелигенција е во фалсификувано Apex Iron за прв пат досега. Уникатната архитектура на вештачка интелигенција во секоја пегла создава големи брзини на топката и зголемена издржливост на центрифугата низ лицето. Тие се дизајнирани за импресивно растојание и прецизна контрола.

„За прв пат, го имплементиравме нашето енергетско јадро од волфрам во Apex Iron. Со 5 пати поголем волфрам од Apex 19, можеме прецизно да го позиционираме Центарот на гравитација за да промовираме извонредно лансирање низ сетот и повеќе простување при снимки надвор од центарот“.

Поврзани со: Преглед на Callaway Rogue ST Irons од 2022 година
Поврзани со: Преглед на Callaway Apex MB Irons

Преглед на Callaway Apex 21 Irons

Фалсификуваните сечила Apex 21 се стандардна верзија на опсегот и обезбедуваат совршен спој на растојание со простување.

Пеглите се првите што се дизајнирани со помош на вештачка интелигенција, а Callaway ја користеше технологијата за да ја подобри брзината на топката и да ги минимизира нивоата на центрифугирање со Flash Face Cup.

Callaway Apex 21 Irons

Apex 21s за прв пат има големо енергетско јадро од волфрам, пет пати повеќе отколку што беше во пеглите Apex 19, а промената дозволи Центарот на гравитација да се репозиционира.

Крајниот резултат на тој прекинувач е подобрување на траекторијата на лансирање, како и поголемо простување од целото лице, дури и при удари надвор од центарот.

Пеглите за конструкција на каросеријата од благ јаглероден челик 1025 се достапни во 3-железа до 9-железа со стандарден поместен и умерен ѓон.

Преглед на Callway Apex DCB 21 Irons

DCB е опција за моделот Deep Cavity Back и е дизајниран да им овозможи на голферите од сите способности можност да ги постават фалсификуваните Apex ножеви.

Овие пегли за подобрување на играта ја комбинираат способноста за играње на ковани пегли со простувањето на шуплинските задни пегли за најсеопфатни перформанси.

Тоа е прво навлегување во хибридната конструкција.

Callaway Apex DCB 21 Пегли

Ѓонот на пеглите Apex DCB е поширок за подобрена интеракција со тревникот, а Flash Face Cup дизајнирана со вештачка интелигенција обезбедува експлозивни брзини и растојание на топката.

Како и моделот Apex, CG е преместен за да се зголеми простувањето, особено при удари надвор од центарот и да се оптимизира аголот на лансирање.

Пеглите имаат умерено поместување и се достапни во 4-железа до 9-железа.

Преглед на Callaway Apex Pro 21 Irons

Пеглите Apex Pro 21 се наменети за подобри играчи на голф и изведувачи на елитното ниво кои сакаат сечило со класичен изглед во торбата.

Првата генерација на Apex Pro што има Flash Face Cup дизајнирана со вештачка интелигенција, Callaway ослободи побрзи брзини на топката од дизајн со висок COR.

Кованото сечило, кое има целосно нова ковано 1025 шуплива конструкција на каросеријата, е компактно со тесна ширина на ѓонот за врвно удирање на топката.

Callaway Apex Pro 21 Irons

Пеглите Apex Pro се дизајнирани за максимална можност за играње и контрола, имаат меко чувство и имаат подобрени нивоа на центрифугирање од целото лице.

Волфрамовото енергетско јадро е поголемо од претходните модели со 90 грама волфрам во секое пегла за исто така да помогне во простувањето на овие сечила.

Apex Pro се достапни во 3-железо до клин.

Пресуда: Дали Callaway Apex 21 Irons се добри?

Callaway дали сте покриени со нешто за сите типови голфери во триото комплети за пегли во опсегот Apex 21.

Палетата Apex е сеопфатна понуда со стандардниот модел Apex 21 кој е најнеутрален и најмасовен изведувач на пазарот. Тие се исто така многу импресивни.

Моделот DCB е совршен избор за средни до високи хендикепи кои бараат максимално простување, додека Pro пеглата треба да се појави на вашиот радар само ако сте слаб хендикепиран и барате прецизност.

За цената што ќе ја платите, можете да очекувате многу придобивки од перформансите од поголема дистанца до максимално простување низ сетот.

Најчесто поставувани прашања

Кога беше датумот на објавување на Callaway Apex 21 irons?

Новите пегли беа претставени во 2021 година и сè уште се едни од најпродаваните пегли од Callaway.

Кои модели на пегли за Callaway Apex 21 се достапни?

Палетата Apex 21 ги содржи пеглите Apex, DCB и Pro.

Колку чинат пеглите Callaway Apex 21?

Пеглите моментално се достапни по цена од 840 фунти / 950 долари по сет за сите три гама.