Преглед на суровини клинови на Callaway JAWS

Необработените клинови сега се дел од опсегот JAWS од Callaway.

Callaway JAWS Сурови клинови

Callaway JAWS Raw клиновите се нови за 2022 година и внесуваат ново ниво на вртење во вашата кратка игра. Како функционираат необработените клинови за лице?

Лицето на новите клинови, кои се приклучуваат на популарната палета на JAWS, се дизајнирани да рѓосуваат со текот на времето за да се одржи центрифугата и контролата за која се работи овој Raw клин.

Клиновите доаѓаат со четири опции за мелење - Z, S, X и W - за да понудат варијации на отскокнување и мансарда за да одговараат на кратката игра на сите голфери.

Што вели Калавеј за JAWS Raw клиновите:

„Jaws Raw носи необработени перформанси за бодување во вашата игра со клин. Со најагресивни жлебови во голфот, со необработено лице кое промовира максимално центрифугирање.

„За прв пат досега, Калавеј ја доведува технологијата на волфрам на клин, за клуб со балансирана тежина што нуди чувство и контрола.

Callaway JAWS Сурови клинови

„Овие нови технологии се избалансирани со изработката изведена од 40+ години на Роџер Кливленд за дизајнирање на некои од најбараните клинови во голфот.

„Однесува спин и контрола на нови нивоа. Комбиниравме off-set технологија жлеб-во-жлеб со најагресивниот жлеб во голфот за контролирана траекторија „едно скокање и застанување“.

Поврзани со: Преглед на Callaway JAWS клинови со целосни прсти
Поврзани со: Преглед на Callaway Mack Daddy CB Wedges

Дизајн и карактеристики на необработени клинови Callaway JAWS

Дизајнот Raw face е најновиот модел од палетата JAWS бидејќи Callaway следи сличен пат како и другите производители кои воведуваат рѓосани лица.

Додека главата на клупата е хромирана и волфрам како што беа претходните модели на JAWS, на лицето е отстранета облогата за да се создаде необработен изглед кој поминува со текот на времето.

Callaway JAWS Сурови клинови

Дизајнерскиот елемент значи дека рабовите на жлебовите се повеќе изложени и како резултат на тоа создаваат дополнително триење и центрифугирање во вашата кратка игра за поголема моќ на запирање.

На JAWS Raw клиновите се позиционирани CG за подобрена контрола и чувство, додека различните должини на цревото во опциите и пондерираните перничиња за прсти создаваат идеална траекторија.

Клиновите имаат четири одделни мелења - Z-Grind, S-Grind, X-Grind и W-Grind - за да одговараат на барањата за отскокнување и мансарда на сите нивоа на вештини.

Z-Grind има дизајн на ѓон на три нивоа со ниски 8 степени на отскокнување и доаѓа во опции за клин со лоб од 58 степени и 60 степени. Тоа е идеална опција за голфери кои сакаат да го отворат лицето.

Callaway JAWS Сурови клинови

S-Grind има 10 степени на отскокнување и е дизајниран да го држи ниско предниот раб и да произведува за интеракција со трева. Прилагодени за широк спектар на типови на нишалки, моделите S се достапни во мансарда од 48, 50, 52, 54, 56, 58 и 60 степени.

X-Grind е уште една опција за лоб клин во само 58 и 60 степени мансарда, само овој пат со дополнително отскокнување од 12 степени. Погоден за голфери со стрмни спуштања надолу и со длабоки дивоти, клинот е дизајниран да го намали копањето.

W-Grind го има најширокиот ѓон од четирите мелења со мал преден раб за да му помогне на клинот да се лизне преку тревникот наместо да копа. Мансарда од 12, 50, 52, 54 и 56 степени.

Поврзани со: Најдобри клинови за сезоната 2022 година

Пресуда: Дали се добри клиновите Callaway JAWS Raw?

JAWS клиновите отсекогаш биле еден од најимпресивните изведувачи на Callaway, кои се грижеле за огромен избор на голфери, а опцијата Raw Face додава друга димензија.

Callaway JAWS Сурови клинови

Следејќи го примерот на TaylorMade во воведувањето необработено лице, овој модел на JAWS произведува исклучително центрифугирање и контрола што може да ја подобри вашата кратка игра и да ви помогне да пронајдете иглички.

Фактот дека овие 'рѓа со текот на времето може да биде малку непријатен за некои, но тоа е дел од придобивките на овие клубови. Колку повеќе рѓосани и сурови добиваат, толку повеќе перформанси ќе имате за извлекување.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на Callaway JAWS Raw wedges?

Тие ќе бидат пуштени во продажба од 29 јули 2022 година, со нарачки во претпродажба достапни од 9 јули.

Колку чинат Callaway JAWS Raw wedges?

Цените на клиновите ќе бидат 180 долари / 150 фунти за челик и 190 долари / 155 фунти за графитни шахти.

Кои се спецификациите на Callaway JAWS Raw wedges?

Клиновите се достапни во четири различни опции за мелење и со различни мансарди и отскокнувања.

Z Grind има 8 степени на отскокнување и доаѓа во 58 и 60 степени, S Grind има 10 степени на отскокнување и е достапен во 48, 50, 52, 54, 56, 58 и 60 степени, X Grind има 12 степени на отскокнување и доаѓа во мансарда од 58 и 60 степени, а W Grind е исто така отскокнување од 12 степени со опции од 50, 52, 54, 56, 58 и 60 степени.