Преглед на Callaway Rogue ST Irons

Четири модели се одликува со новите Rogue ST пегли од Callaway

Пеглите Callaway Rogue ST имаат четири нови модели за 2022 година.

Callaway Rogue ST Irons

Пеглите Callaway Rogue ST се нови за 2022 година со четири модели во гамата кои се опишани како најдолгите пегли досега од производителот.

Пеглите се дел од новото семејство Rogue ST лансирано во јануари 2022 година, кое исто така вклучува возачите, талвеј шуми и хибриди

Палетата на пегли на Rogue ST ги вклучува Max, Max OS, Max OS Lite и моделите Pro, а Callaway успеаја да извлечат уште повеќе растојание за да го направат своето најдолго пегла досега.

Што велат Callaway за Rogue ST пеглите:

„За прв пат во индустријата, комбиниравме челик 450 со висока јачина со нашиот Flash Face Cup дизајниран со вештачка интелигенција.

„Исто така, продолживме да ја туркаме иновативноста преку нашите патентирани микросфери на уретан и масовно ја зголемивме нашата прецизна тежина на волфрам.

„Макс обезбедува префинето обликување за подобрување на играта, неверојатна брзина, простување и сеопфатни перформанси.

„Max OS е пегла за подобрување на играта која простува со високо лансирање, широки ѓонови и подобрено поместување за голфери со средно висок хендикеп.

„Max OS Lite е нашата најпростлива пегла со високо лансирање, зголемени подлоги и широки ѓонови во лесно пакување.

„Про има шуплива конструкција на телото со компактна форма на играчи за голфери со ниска до средна вредност со хендикеп“.

Поврзани со: Целосен преглед на Callaway Rogue ST Drivers

Преглед на Callaway Rogue ST Max Irons

Моделот Max е стандардна верзија на Rogue ST пеглите со најцврсти поткровје во оваа верзија за најдолгата пегла што некогаш била издадена од Callaway.

Callaway извлече поголема брзина на топката благодарение на новиот 450 AI Flash Face Cup со висока јачина, кој обезбедува поголема конзистентност при ударот низ главата на клубот.

Лицето во Rogue ST Max е исто така оптимизирано за совршена комбинација на нивоа на брзина, лансирање и центрифугирање кои се конзистентни низ целиот сет на пегли.

Callaway Нечесните ST Max

Може да се добие висок агол на лансирање од макс пеглите и поголема способност побрзо да се запре топката на зелено.

Callaway, исто така, додаде 62 g волфрам со висока густина околу главата на клубот со дополнителна брзина на топката и подобрено лансирање.

Уретанските микросфери исто така се поместени нагоре по лицето во споредба со пеглите Mavrik, сместени до шестиот жлеб, за подобрено чувство.

Поврзани со: Најдобри пегли за голф Callaway

Преглед на Callaway Rogue ST Max OS Irons

Пеглите Rogue ST Max OS имаат широки ѓонови и подебела горна линија од пеглите Max и обезбедуваат поголема самодоверба, повеќе простување и висок агол на лансирање.

Пеглите Max OS се најпогодни за голфери со среден до висок хендикеп со повеќе придобивки што може да се постигнат со користење на овој модел за дополнителна брзина и растојание на топката, без да се жртвува тоа најважното простување кое е потребно.

Како и максималните пегли, флеш-лицето дизајнирано со висока јачина 450 AI обезбедува поголема брзина на топката, а оптимизацијата на лицето ја подобри конзистентноста на сите нивоа на брзина, лансирање и центрифугирање.

Callaway Rogue ST Max OS

Во овој модел, прецизното мерење на волфрам вклучува 49 g волфрам со висока густина на главата на палката за да помогне да се обезбеди постојана брзина на топката дури и при удари надвор од центарот.

Уретанските микросфери, исто така, се поместени нагоре по лицето во овој модел за да дадат чисто чувство, подобрен звук и брзи брзини на топката.

Преглед на Callaway Rogue ST Max OS Lite Irons

Пеглите на Rogue ST Max OS Lite се речиси идентични со пеглите Max OS, но со една значајна промена.

Овој модел ја има истата технологија како и Max OS, вклучително и блиц за лице дизајнирано со висока јачина 450 AI, оптимизација на лице, ново позиционирани уретански микросфери и 46 g премиум тежина на волфрам.

Callaway Rogue ST Max OS Lite Irons

Дизајнирани се и со широки стапала, подебела горна линија, подобрено поместување и поголемо лансирање на топката од опсегот Max.

Клучната разлика е во тоа што моделот Lite доаѓа со полесни вратила и полесни тегови за нишање низ комплетот.

Пеглата Max OS Lite е најлесно за нишање низ опсегот и највисоко лансирање од сите модели.

Поврзани со: Преглед на Callaway Apex 21 Irons
Поврзани со: Преглед на Callaway Apex MB Irons

Преглед на Callaway Rogue ST Pro Irons

Rogue ST Pros се атрактивно железо преполно со технологија за да се извлече максимумот од играта дури и на најдобрите голфери.

Тие се дизајнирани за голфери со низок до среден хендикеп и обезбедуваат совршена платформа за обликување на шутот од патеки, маици или дури и груби.

Пеглите Pro се разликуваат од моделите Max бидејќи имаат многу повеќе изглед на сечилото благодарение на шупливата конструкција на телото и компактната форма.

Callaway Rogue ST Pro Irons

Ги карактеризираат истите технологии што се користат низ целата палета, вклучително и висока јачина 450 AI дизајнирана блиц за лице, оптимизација на лице, новопозиционирани уретански микросфери.

Исто така во овој модел, Premium Tungsten Weighting е вкупна тежина од 48 g за импресивна висока траекторија.

Иако овие пегли за изведба се однесуваат на обработливоста и обликувањето на шутот, дизајнот на шупливото тело значи дека има и многу простување, како и привлечни придобивки од растојанието.

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе бидат пуштени новите Rogue ST пегли?

Новите пегли беа претставени во јануари 2022 година и се достапни за купување од февруари.

Кои модели на новите пегли за Callaway Rogue ST се достапни?

Палетата Rogue ST ги содржи Max, Max OS, Max OS Lite и Pro пеглата.

Колку чинат пеглите Callaway Rogue ST?

Rogue ST Max пеглите ќе се продаваат по цена од 786 долари (челик) и 1,110 долари (графит), Rogue ST Max OS и Rogue ST Max OS Lite ќе чинат 1,100 долари (челик) и 1,200 долари (графит), а Rogue ST Pro се по цена од 1,029 долари (челик) и 1,115 долари (графит).