Камерон Смит: Што има во торбата

Што има во чантата на Камерон Смит?

Поглед на поставената чанта на Камерон Смит.

Чанта Камерон Смит

Камерон Смит ја обезбеди својата прва голема титула во Отвореното првенство во 2022 година во Сент Ендрјус во јули 2022 година и го следеше со првиот успех на LIV Golf во септември 2022 година. Поглед на Камерон Смит: Што има во торбата.

Последно коло на Австралиецот на 150. осмина под исто ниво Отворено првенство виде како го победи партнерот Камерон Јанг со истрел на Стариот терен.

Првата голема победа беше шестата победа на Смит во кариерата, негова трета во годината и најголема во кариерата бидејќи го подигна Кларет Југ како шампион.

Брзо напред два месеци и Смит додаде прв LIV голф титула на неговото CV откако се префрли на контроверзната нова серија.

Смит заврши на 13-под истото во LIV Golf Chicago Invitational за да ги победи Дастин Џонсон и Питер Ујлајн со три шута.

Смит ја освои и 2022 година Турнир на шампиони во јануари, кога постави нов ПГА турнеја рекорд како што победи со резултат 34-под.

Смит тогаш забележа победа во Шампионат за играчи во март 2022 година, што пред Отвореното првенство беше неговиот најголем успех во кариерата.

Четирите победи на Смит во 2022 година придонесуваат за победите во Цирих Класик на Newу Орлеанс во 2017 и 2021 година и во 2020 година Сони Опен.

Пред да се приклучи на LIV Golf, Смит седеше на второто место во кариерата Официјални светски рангирања за голф.

Што има во торбата Камерон Смит (на LIV Golf Chicago Invitational, септември 2022 година)

возачот: Наслов TSR3 (10 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Наслов TSi2 (3-дрво, 15 степени) и наслов TSR2 (5-дрво, 18 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Mizuno Pro Fli-Hi (3-железо) (Прочитајте го Прегледот) и Titleist T100 Black (5 железо-9 железо) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46 степени, 52 степени, 56 степени и 60 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон 009M

Топка: Titleist Pro V1x топче за голф (Прочитајте го Прегледот)

Што има во торбата Камерон Смит (на Отвореното првенство, јули 2022 година)

возачот: Наслов TSR2 (10 степени)

Шуми: Наслов TSi2 3-дрво (15 степени)

Пегли: Mizuno Pro Fli-Hi (3-железо) и Titleist T100 Black (5 железо-9 железо)

Клинови: Titleist Vokey SM9 (46, 52 и 56) и Titleist WedgeWorks Proto Jet (60 степени)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон 009M

Топка: Titleist Pro V1x топче за голф

Што има во торбата Камерон Смит (на Шампионатот за играчи, март 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (10 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Titleist TSi2 3-wood (15 степени) и Titleist TS2 7-wood (18 степени)

Пегли: Mizuno Pro Fli-Hi (3-железо) и Titleist T100 Black (5 железо-9 железо)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46, 52, 56 и 60 степени)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон 009M

Топка: Titleist Pro V1x топче за голф

Што има во торбата Камерон Смит (на Турнирот на шампионите, јануари 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (10 степени)

Шуми: Titleist TSi2 3-wood (15 степени) и Titleist TS2 7-wood (18 степени)

Пегли: Mizuno Pro Fli-Hi (3-железо) и Titleist T100 Black (5 железо-9 железо)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46, 52, 56 и 60 степени)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон 009M

Топка: Titleist Pro V1x топче за голф