Кливленд фрлач XL Хало хибриди Преглед

Хибридите Launcher XL се најпростливите досега од Кливленд

Хибридите Launcher XL Halo се нови за 2022 година.

Кливленд фрлач XL Хало хибрид

Cleveland Launcher XL Halo Hybrids се нови за 2022 година и доаѓаат со ветување дека сè уште ќе го обезбедат максималното растојание на производителот.

Дел од новата серија Launcher XL која има возачите, талвеј шуми, Hy-wood хибриди и пегли, спасувачките клубови и најдобрите досега од Кливленд.

Имајќи го највисокото МВР, тие се крајно простливи. Нискиот CG, шините и наизменичните зони на флексибилност во лицето обезбедуваат високо и директно лансирање од сите лаги.

Што вели Кливленд за Launcher XL Halo Hybrids:

„Нашите нови Launcher XL Halo Hybrids имаат повеќе премиум технологија за простување од кога било досега, како што е Gliderail што му помага на лицето да добие правилен контакт во секоја лага. И тие се натоварени со МВР, така што е полесно да се фокусирате на забавата таму.

„Поголема глава значи МВР од 2,961 g-cm² - нашата најголема досега во Кливленд голф хибрид. Тоа е максимално растојание со максимална забава.

Кливленд фрлач XL Хало хибриди

„Нашата скалеста круна го спушта центарот на гравитација за снимки со високо лансирање.

„Ставете ја вашата лулашка на шините и нема да ги испотите тие груби лаги. Три шини долж ѓонот на палката помагаат да се одржи лицето директно низ ударот.

„Наизменични зони на флексибилност и ригидност насочуваат повеќе енергија во топчето за голф“.

Поврзани со: Преглед на двигателот на Cleveland Launcher XL Halo
Поврзани со: Преглед на Cleveland Launcher XL Halo Fairway Woods

Дизајн и карактеристики на Cleveland Launcher XL Halo Hybrids

Новите хибриди на Кливленд Launcher XL се познати како Halo и можат да се пофалат со најголемото МВР што производителот некогаш успеал да го постигне во спасувачките клубови.

Со 2,961 g-cm, МВР е повеќе од кога било досега и го прави моделот од 2022 година попростлив како резултат.

Кливленд фрлач XL Хало хибриди

Дополнително на простувањето се шините на ѓонот на хибридите Halo, кои помагаат да се одржи лицето во квадрат преку удар без оглед на лагата со која се соочувате.

CG исто така е спуштен благодарение на дизајнот на скалестата круна, произведувајќи хибриди со повисок лет на топката отколку во претходните модели.

Брзината на топката од лицето на овие хибриди е подеднакво импресивна. Наизменичните зони на флексибилност и цврстина зад лицето обезбедуваат максимален пренос на енергија од талпатот, грубата или дури и маичката.

Спасувачите се достапни во 3+ хајвуд (18 степени), 3-хибридни (18 степени), 4-хибридни (21 степени), 5-хибридни (24 степени) и 6-хибридни (27 степени).

Кливленд фрлач XL Хало хибриди

Пресуда: Дали се добри хибридите Cleveland Launcher XL?

Најновото хибридно издание е сеопфатен уред што треба сериозно да се разгледа за да се додаде во вашата торба.

Има многу причини да ги сакаме хибридите Launcher XL Halo, од далечината и брзината на топката генерирана до простувањето при удари надвор од центарот и погрешни удари.

Тие се со разумни цени на пазарот и нема да ве изневерат ако сакате да го затворите јазот помеѓу пеглите и шумите.

Најчесто поставувани прашања

Колку чинат Cleveland Launcher XL Hybrids?

Хибридите се продаваат за околу 199 долари / 160 фунти по клуб, што ги прави меѓу најприфатливите од новите изданија во 2022 година.

Кои се спецификациите на Cleveland Launcher XL Halo Hybrids?

Halos се достапни во 3+ хајвуд (18 степени), 3-хибридни (18 степени), 4-хибридни (21 степени), 5-хибридни (24 степени) и 6-хибридни (27 степени).