Преглед на возачите на Cobra Air-X (ПРАВЕН врат или ОФСЕТ?)

Air-X е најлесниот возач на Cobra досега.

Возачите на Cobra Air-X имаат два нови модели за 2022 година.

Возач на Cobra Air-X

Возачите на Cobra Air-X се нови за 2022 година и најлесните досега од водечкиот производител. Замавнете побрзо низ воздухот со еден од двата модели.

Замена на Возач на F-Max Airspeed Како лесна понуда на Cobra, Air-X е направен полесен од неговиот претходник и се одликува со нов побрз дизајн на лицето за зголемени брзини на топката, како и брзини на замавнување.

Cobra воведе два модели во новата палета Air-X – Offset кој е за поправени погони и прави врат, кој има не-офсет црево и е за максимално растојание од маичката.

Во серијата Air-X на возачот му се придружува талвеј шуми, хибриди пегли.

Поврзани со: Преглед на НОВИ 2023 Cobra Aerojet драјвери
Поврзани со: Преглед на драјверите на Cobra LTDx
Поврзани со: Преглед на возачите на Кобра Редспед

Што велат Кобра за драјверите на Air-X:

„Возачот AIR-X се одликува со исклучително лесна конструкција, така што секое замавнување се чувствува без напор.

„Возачот користи премиум лесен јаглероден материјал за да создаде полесен врв кој дава чувство на поголема брзина низ воздухот.

Возач на Cobra Air-X

„Побрзиот дизајн на лицето ви помага да ја удирате топката исто толку далеку дури и кога не воспоставувате контакт со центарот.

„Тежењето на петицата и офсет цревото ќе ви го поправат делот и ќе ги одржат вашите погони да летаат директно по талпатот“.

Поврзани со: Преглед на Cobra Air-X Woods
Поврзани со: Преглед на хибридите Cobra Air-X
Поврзани со: Преглед на Cobra Air-X Irons

Дизајн и карактеристики на драјвери на Cobra Air-X

Постојат два модели во серијата Air-X и единствената разлика е дизајнот на цревото, кој дава опции во зависност од вашата претпочитана форма на кадар.

Возачот на Air-X Offset има, како што сугерира името, офсет црево кое е дизајнирано да дава поправи погони од маичката.

Возач на Cobra Air-X

Моделот на двигател Air-X Straight Neck не се поместува кога станува збор за цревото и може да се пофали со многу потрадиционален изглед и чувство кога стоите над топката.

Тоа е единствената разлика меѓу возачите, со тоа што и двајцата ја навртуваат вагата со екстремно лесни 277 g, што е најлесниот досега. Возач на кобра.

Јаглеродниот врв е направен полесен со цел да се испорача поголема брзина на замавнување низ воздухот и е идеален избор ако се борите да генерирате добри брзини.

Во комбинација со новиот побрз дизајн на лицето што ја зголеми слатката точка, може да очекувате зголемени брзини на топката од Air-X дури и при удари надвор од центарот.

Возач на Cobra Air-X

Возачите, исто така, имаат пондерирање на петицата, кое работи во тандем со дизајнот на цревото кај двата модели, за да помогне да се искорени делот што го убива растојанието.

Неприлагодлив, моделот Offset е достапен во 9 степени, 10.5 степени и 12 степени. Возачот за прав врат е достапен само за 9 степени и 10.5 степени.

Пресуда: Дали е добар возачот на Cobra Air-X?

Air-X не е промовиран како сите возачи со потпишување, целосно танцување и немаше фанфари на LTDx кој исто така беше објавен во 2022 година. Но, ова е сепак многу добар двигател за целта што ја служи.

Ова е лесен возач специјално дизајниран да им помогне на голферите со помали брзини на замавнување да ја зголемат брзината низ топката и да добијат поголемо растојание.

Тоа го прави токму тоа и воведувањето на две опции за црева е паметен потег на Кобра. По многу разумна цена, играчите на голф кои бараат поголема брзина надвор од маичката треба да размислат да го дадат Air-X.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на драјверите за Cobra Air-X?

Новите драјвери за Air-X се достапни сега, откако првпат беа пуштени во општа продажба на почетокот на 2022 година.

Колку чинат драјверите на Cobra Air-X?

Цената на возачите е откриена со сите три модели кои се продаваат на мало по 299 фунти / 365 долари.

Кои се спецификациите на драјверите на Cobra Air-X?

Моделот Offset е достапен во 9 степени, 10.5 степени и 12 степени. Возачот за прав врат е достапен само за 9 степени и 10.5 степени. Мансардите на двете се неприлагодливи.