Преглед на Cobra Air-X Woods (замавнувајте се ПОБРЗО и ПОДОБРО)

Air-X се најлесните шуми на кобра до сега

Cobra's Air-X е најлесниот талвеј од производителот.

Кобра Ер-Икс Вудс

Дрвата Cobra Air-X се нови за 2022 година со некои револуционерни дизајнерски елементи кои помагаат да се создадат најлесните патеки досега. Замавнувајте побрзо и удирајте подолго со патеките Air-X.

Новите талвешки шуми се направени од врвен лесен јаглероден материјал, што ви овозможува побрзо да се лулате и со помал напор да генерирате максимална брзина и растојание на топката.

Шумите, кои се споени во серијата Air-X со возачите, хибриди пегли, исто така, располага со нов аеродинамичен дизајн на главата за да помогне да се зголеми брзината на главите во најновиот дизајн.

Што вели Кобра за шумите на талвеј Ер-Х:

„Талвешите Air-X имаат лесен дизајн, поместување, тежина на потпетиците и ултра низок профил за нашите најлесни за нишање, најправи и највисоки патеки за лансирање досега.

„Тарвејот користи врвен лесен јаглероден материјал за да создаде полесен врв кој дава чувство на поголема брзина низ воздухот, така што секое замавнување се чувствува без напор.

Кобра Ер-Икс Вудс

„Тежењето на петицата и офсет цревото ќе ви го поправат делот и ќе ги задржат вашите снимки да летаат директно по талпатот“.

Поврзани со: Преглед на драјверите на Cobra Air-X
Поврзани со: Преглед на хибридите Cobra Air-X
Поврзани со: Преглед на пеглите Cobra Air-X

Дизајн и карактеристики на Cobra Air-X Woods

Сите карактеристики и дизајнерски елементи од серијата Air-X се изградени за да се создаде брзина преку лулашката. Со тоа што ќе ја олесни главата, Кобра ви овозможува да замавнете побрзо и полесно за да стекнете поголемо растојание.

Во новиот дизајн Air-X, Кобрата ја префрли поголемиот дел од тежината во палката на петицата и го зголеми поместувањето како резултат на борбените парчиња. Овие потези исто така го зголемуваат целокупното растојание.

Шумите на талвеј Cobra Air-X се меѓу најпростливите на пазарот по лансирањето на лесниот модел во 2022 година.

Кобра Ер-Икс Вудс

Тоа е одлична опција за играчи од сите нивоа на вештини со низок центар на гравитација и висок MOI што помага да се максимизира понудената прошка.

Патеките Air-X имаат длабок рез во ѓонот што помага при интеракцијата на тревата, а обликот на главата е дизајниран со аеродинамичен профил што помага да се намали отпорот низ воздухот.

Дрвата Cobra Air-X се достапни во три опции за мансарда: 3-дрво (16 степени), 5-дрво (20 степени) и 7-дрво (23 степени).

Кобра Ер-Икс Вудс

Поврзани со: Преглед на драјверите на Cobra LTDx
Поврзани со: Преглед на шумите на талвеј Cobra LTDx
Поврзани со: Преглед на хибридите Cobra LTDx
Поврзани со: Преглед на пеглите на Cobra LTDx

Пресуда: Дали Кобра Ер-Икс Фарвеј Вудс се добри?

Кобра ефикасно го искористи дизајнот за да помогне да се создаде поголема брзина низ лулашката и да им се овозможи на голферите да додадат растојание без да ја погодат просторијата за тежина. Очекувајте поголемо растојание без посилно замавнување кога овој лесен клуб е во задниот дел.

Кобра со гордост може да се пофали дека серијата Air-X е нивната најпријателска за нишање, најправо удирање и највисоко лансирање дрво досега. Тие секако обезбедуваат со генерирање на поголема брзина на клубот.

Патеките Cobra Air-X се одличен избор за голфери кои бараат висококвалитетни палки со ниски цени, особено ако имате умерена брзина на замавнување и сакате да стекнете поголемо растојание без да замавнете потешко или побрзо.

Поврзани со: Најдобрите шуми за талвеј за 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Колку чинат шумите Cobra Air-X?

Air-Xs се достапни за купување по цена од околу 180 фунти / 200 долари по дрво.

Кои се спецификациите на Cobra Air-X woods?

Патеките Air-X доаѓаат во три опции: 16 степени (3-дрво), 20 степени (5-дрво) и 23 степени (7-дрво).

Која е најзначајната продажна точка на шумите на талвеј Air-X?

Кобра се фокусираше многу на брзината со овој модел. Намалувањето на тежината и подоброто балансирање осигурува дека клубот природно произведува поголема брзина на замавнување, а палките исто така работат на намалување на делот.

Дали Кобра има политика за тргување?

Кобра нуди 30 дена за испраќање на вашата размена или од вашиот начин на плаќање ќе се наплати износот на попуст што се применува за вашето купување. Попустите за тргување не можат да се комбинираат со други попусти. Едно тргување по нарачка.