Преглед на Cobra T-Rail Irons (НОВИ 2023 Hybrid Irons)

Пеглите T-Rail се нови за 2023 година од Cobra Golf

Хибридните пегли T-Rail на Cobra се нови за 2023 година.

Кобра T-Rail пегли

Пеглите Cobra T-Rail се лансирани со нов дизајн за 2023 година. Како функционираат хибридните пегли кои ја подобруваат играта и колку се корисни?

风水2023年的颜色提示 fs
风水2023年的颜色提示 fs

Слично на Кливленд фрлач пегли Вилсон пегли за лансирање, 2023 T-Rail пеглите се дизајнирани да им помогнат на голферите кои се борат за конзистентност.

Шупливата конструкција на телото и големата слатка точка нудат простување при оптоварување на кофата, додека новиот дизајн HOT Face обезбедува зголемени брзини и растојание на топката.

Што вели Кобра за хибридните пегли T-Rail 2023:

„Шупливата конструкција слична на хибрид во секој клуб ви дава најголемо лансирање и најдолги можни растојанија.

„Жешко лице дизајнирано со вештачка интелигенција обезбедува поефикасна брзина и центрифугирање, создавајќи поголема слатка точка за подобро лансирање и конзистентност при секој удар.

Кобра T-Rail пегли

„Baffler Rails му дозволува на клубот да се лизга низ тревникот без напор за поконзистентен контакт.

„T-Rail е опремен со вратило COBRA ULTRALITE за да создаде лесен дизајн, лесен за нишање, што овозможува растојание без напор“.

Поврзани со: Преглед на Cobra LTDx Irons
Поврзани со: Преглед на Кобра фалсификувани ТЕЦ пегли
Поврзани со: Преглед на Cobra Air-X Irons

Спецификации и дизајн на кобра T-Rail Irons

Пеглите T-Rail од 2023 година се дизајнирани со повеќе простување, поголемо растојание, поголемо лансирање и способност лесно да се лулаат за максимални награди.

Пеглите се наменети за голфери со среден до висок хендикеп кои бараат палки што се полесни за удирање и помагаат да се извлече максимално растојание без да се лулаат посилно или побрзо.

Кобра T-Rail пегли

Пеглите T-Rail се изградени со шупливо тело кое потсетува на хибрид, а дизајнерскиот елемент помага да се олесни ударот на пеглите.

Во најновата генерација, уникатното HOT Face на Cobra – кое е создадено од вештачка интелигенција – е вградено за да обезбеди експлозивни брзини на топката.

Пеглите имаат поголема слатка точка низ пеглите и ги истакнаа шините за замаглување на Кобра, кои беа редовна карактеристика во талвејските шуми и хибридите, за да се подобри интеракцијата со тревата.

Пеглите T-Rail се достапни во 4-железни (20 степени), 5-железни (23 степени), 6-железни (26 степени), 7-железни (29 степени), 8-железни (34 степени), 9- железо (39 степени), Pitching Wedge (44 степени), Gap Wedge (50 степени) и Sand Wedge (56 степени).

Пеглите се достапни во женска палета, а исто така има и палета на Cobra T-Rail хибриди кои може да се мешаат со вреќата пегли.

Кобра T-Rail пегли

Пресуда: Дали хибридните пегли Кобра Т-Рејл се добри?

Најчесто поставувани прашања

Колку чинат Cobra T-Rail пеглите?

Секоја пегла може да се купи по цена од 149 $ / 130 фунти или како комплет (клин од 4-железа до клин или клин од 5-железа до празнина) за 999 $ / 879 фунти.

Кои се спецификациите за пеглите на Cobra T-Rail?

Новите пегли се достапни во 4-железо (20 степени), 5-железа (23 степени), 6-железа (26 степени), 7-железа (29 степени), 8-железа (34 степени), 9-железа ( 39 степени), Pitching Wedge (44 степени), Gap Wedge (50 степени) и Sand Wedge (56 степени).

За каков хендикеп одговараат пеглите на Cobra T-Rail?

Пеглите се најпогодни за голфери со среден до висок хендикеп, со T-Rail дизајниран да биде простлив, високо лансиран и полесен за удар. Ако се борите со вашите пегли, ова би можело да биде одговорот.