Џема Драјбург: Што има во торбата

Што има во чантата на Џема Драјбург?

Поглед на поставувањето торби на Gemma Dryburgh.

Торба Gemma Dryburgh

Џема Драјбург ја освои својата прва победа на LPGA турнејата кога победи на Toto Japan Classic во ноември 2022 година. Поглед на Gemma Dryburgh: What's In The Bag.

Шкотскиот Драјбург заврши со 20-под на Тото Јапонија Класик, освојувајќи го Турнеја LPGA настан од четири истрели од Кана Нагаи.

Драјбург постигна финална рунда од седум под исто ниво во Сета голф клуб – северна патека за да победи за прв пат на LPGA турнејата.

Првата победа на Драјбург како професионалец дојде на турнејата ALPG во 2017 година кога стигна до победата во Oatlands Ladies Pro Am.

Таа победи три пати во серијата Роуз Дами со победи во Настанот 3 и Настанот 4 во 2020 година, а потоа повторно во серијата Роуз Дами на настанот JCB во 2021 година.

Драјбург беше рангиран на 199. место во Рангирање на Rolex за Светската женска табела за голф пред победата во Јапонија Класик.

Што има во чантата Гема Драјбург (на Toto Japan Classic во ноември 2022 година)

возачот: Callaway Rogue ST Triple Diamond LS (9 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Callaway Rogue ST Max (3-дрво, 15 степени и 7-дрво, 21 степен) (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: Callaway Apex Pro 21 (23 степени и 25 степени)

Пегли: Callaway Apex 21 (6-железо до Pitching Wedge) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Callaway Jaws Raw (48 степени, 54 степени и 58 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Evnroll ER3

Топка: Callaway Chrome Soft