Gentle Creek Country Club купен од Arcis Golf

Gentle Creek е најновото купување во растечкото портфолио на Arcis Golf

Gentle Creek се приклучува на портфолиото на Arcis Golf

Нежен Крик Кантри клуб Нежен Крик Кантри клуб

Gentle Creek Country Club стана најновата аквизиција на Arcis Golf како дел од проширената голф-империја на сопственикот и операторот.

Купувањето на високо ценетиот приватен голф клуб со седиште во Далас го однесе имотното портфолио на Arcis Golf на 66 терени за голф.

Стекнувањето на Gentle Creek Country Club следи зделки за шест Mickelson Golf Properties во Аризона и купување на голф клубот во Твин Крикс во Ален, Тексас,

„Џентл Крик е исклучителен приватен клуб и ние сме воодушевени што ќе го прошириме нашиот отпечаток во DFW metroplex“, рече Блејк Вокер, основач и извршен директор на Arcis Golf.

„Додавањето на Gentle Creek во нашата колекција на клубови е во согласност со нашата стратегија за раст и се надоврзува на нашата незаменлива и диференцирана клубска понуда на пазарот.

Gentle Creek ги надополнува другите приватни клубски имоти во сопственост на Arcis низ Тексас, вклучително и како голф клуб Лантана (Далас), Клубот Доминион Кантри (Сан Антонио) и Клубот Онион Крик (Остин).

Нежен Крик Кантри клуб

Теренот Gentle Creek е дел од Gentle Creek Estates, луксузна станбена заедница за голф и начин на живот.

Теренот за голф доби бројни признанија на терените и беше домаќин на повеќе PGA Tour и USGA квалификации во текот на годините.

Дизајниран од DA Weibring, патеката во стилот на паркот се пробива низ 235 хектари нежно тркалачки терен и пошумени села.

Се одликува со суптилни промени на височината, стратешко бункерирање, дарежливи области за слетување и чувство на движење во текот на патеката.

Арцис голф

Арцис голф е вториот по големина и најбрзорастечки сопственик-оператор на приватни, одморалишта и клубови со дневни такси во САД.

Arcis Golf инвестираше повеќе од 75 милиони долари во надградби, удобности, персонал, обука и системи за да го максимизира растот и идниот успех на својата колекција на приватни, одморалишта и дневни клубови низ Соединетите држави.

„Нашата визија е дополнително да го подобриме богатото наследство на Gentle Creek преку насочено капитално реинвестирање и цврста посветеност на проширување на широчината и опсегот на удобности и услуги насочени кон семејството“, рече Роб Ларкин, виш потпретседател за операции за Arcis Golf.