Како да се обложите на голф

Водич за тоа како да се обложувате на голф онлајн

Водич за обложување на голф онлајн.

Titleist-SM8-Vokey-Wedges

Голфот е еден од спортовите кои обезбедуваат неколку опции за обложување за обложувачите. Со вистинската стратегија за тоа како да се обложувате на голф и добро поставените облози, можете да остварите постојани победи од играњето овој спорт.

Ако немате идеја од каде да започнете, не грижете се. Овде, ги објаснуваме основите на обложување на голф.

Најдобрите начини за обложување на голф

Следното е едноставен водич за обложување на овој профитабилен спорт:

Знајте ги шансите

Шансите се едно нешто што мора да го совладате пред да продолжите со обложување голф. Коефициентите се користат за да се одреди можноста за исход на настанот. Учењето на ова е многу едноставно.

На пример, ако Бил Џонс има +600, исто така напишано како 6-1, ќе добиете шест пати повеќе од вашите пари ако се обложите на Бил да победи. Значи, ако вашиот облог е 10 долари, добивате 60 долари ако тој победи.

Вообичаено, фаворитите ќе бидат помеѓу +600 и +1300, што е исто како да се каже 6-1 или 13-1. Меѓутоа, во обложувањето со совпаѓање, гледате попознати типови на непарати кога избирате играч. На пример, ако се обложите на Дастин Џонсон за да победите во Далас и коефициентот на Џонсон е -110, треба да обложите 110 долари за да освоите 100 долари.

Најдете спортска книшка

Откако ќе ги разберете шансите за голф, на ред доаѓа изборот на реномирана спортска книшка. Интернетот ползи со обложувалниците, меѓутоа, не сите ги имаат на ум интересите на коцкарите. Затоа, треба да бидете внимателни кога избирате место за обложување пари.

Кога избирате букмејкер, треба да читате рецензии за да видите што нудат. Дури и легитимните страници имаат различни понуди. За почеток, некои нудат подобри шанси за обложување од нивните колеги.

Настрана од шансите, треба да ги земете предвид бонусите и другите промотивни зделки достапни за обложувачите. Ослободете се од страниците што немаат што да ви понудат. Настрана од ова, погрижете се да ја истражите секоја спортска книга пред да се пријавите.

Исто така, добра идеја е да се биде на повеќе од една спортска книшка. Сепак, најдобро е да започнете со платформа која има добри опции, вклучувајќи спортови за обложување во живо.

Изберете тип на облог

Постојат неколку опции за обложување кога станува збор за голф. Можете да се обложувате на тоа кој ќе ја добие играта, кој ќе има поголем резултат и кој нема. Можете исто така да ставате облози за реквизити каде што се обложувате на тоа кој Европеец ќе заврши највисоко или други националности.

Заклучок

Обложувањето на голф не е толку комплицирано како што многумина мислат. Чекорите што треба да се следат се многу јасни и не бараат многу за да ги совладате основите. Започнувате со учење на шансите; потоа, изберете и регистрирајте се на спортска книшка и ставете облози.

Поврзани со: Врвни шанси за обложување голф водич