Како да се направи голф чип (ЈА ПОДОБРИ Конзистентноста на вашата кратка игра)

Добијте поголема конзистентност во вашата кратка игра со тоа што ќе научите како подобро да правите чипови за голф

Почесто станувајте и спуштајте со нашите совети за чипови за голф.

Како да чип за голф

Сакате да знаете како подобро да правите чип за голф? Следејќи ги овие едноставни чекори, подобрете ја вашата кратка игра и станете многу поконзистентни со играта на вашиот пристап.

5 Common Cat Behaviours And What Th...
5 Common Cat Behaviours And What They Mean

Ако сте се мачеле околу зелените, тогаш знаете колку фрустрирачки може да бидат недостатоците на краткиот натпревар. Добрата вест е дека постојат голем број начини да ги решите проблемите со чипсот на голфот.

Точноста на чиповите за голф е важен дел од играта и може да ви помогне да ги зачувате ударите со тоа што почесто станувате и спуштате за парови или богеји.

Како да ја подобрите точноста на вашиот голф чип

Постојат различни работи што можете да ги направите за да ги зголемите вашите шанси добро да ја удирате топката околу зелените и да станете поконзистентен чипер.

Еден начин да ја подобрите вашата прецизност е да вежбате со различни агли на клупата или да користам помалку високи палки како што се вашите 7-железа, 8-железа или 9-железа наместо клинови.

Обидете се да го свртете лицето кон земја кога удирате во чипс и да го затворите лицето кога правите снимки. Ќе откриете дека ова го менува и колку далеку ќе ја погодите топката и колку превртување ќе добиете. Експериментирајте додека не најдете поставка што најдобро функционира за вас.

PXG Sugar Daddy II Wedges

Друга стратегија за подобрување на точноста на чиповите за голф е да се фокусирате на создавање добар контакт во текот на вашата секвенца на замавнување. Осигурајте се дека сите клубови се удирани директно, така што летот на топката останува конзистентен од шут до шут.

Ова помага да се минимизира недоследноста и ви дава подобри шанси да се доближите до игличките или дури и да ги закопате вашите снимки со чипови.

Поврзани со: Најдобрите голф клинови што треба да ги имате во торбата

Менталната страна на чипирањето голф

Менталната страна на чипсувањето на голфот е исто толку важна како и физичката страна. Треба да бидете во вистинската рамка на умот за прецизно да чипувате и да не ве застануваат над топката со страв да ви тече низ вените.

Визуелизирајте што сакате да се случи кога се подготвувате за чип, замислете како ја удирате топката и шутот што сакате да го извлечете. Ова може да ви помогне да го смирите вашиот ум и да ви помогне да се фокусирате на задачата што ја имате.

Визуелизацијата е еден од најважните аспекти. Замислете дека ја удирате топката чисто и непречено. Ако можете да го направите ова, ќе имате многу полесно да го погодите чипот за голф прецизно.

Кога работите не одат како што сакате и ќе направите грешка или лош удар, не се обесхрабрувајте. Наместо тоа, направете чекор назад и повторно проценете ја вашата ситуација.

Моќта на позитивното размислување може да биде огромна предност кога станува збор за чипс на голф. Со одржување на позитивен начин на размислување, ќе имате поголема веројатност да направите точни пристапи.

Поврзани со: Преглед на Пинг Чипр

Вообичаени грешки при чипсување голф

Лошо зафат

Една од најчестите грешки што ги прават голферите при чипсот е премногу цврсто го држат клубот. Ова може да предизвика лоши чипови и слаба прецизност. За да се минимизира грешката во стисокот, важно е да се задржи опуштено држење на палката во текот на замавнувањето.

Лошо држење на телото

Лошата механика (како што се шарките на колковите) може да предизвика непрецизно замавнување или слаб удар на топката во вашите чипови.

Погрижете се да го држите грбот исправен и рамената надолу, дозволувајќи им на рацете и рацете да течат слободно низ движењето на удирање.

Поврзан проблем е прекумерната употреба на вашите зглобови. Движењето на зглобот треба да се користи само кога е потребно - на пример, кога се обидувате да го прилепите квадратот на клупата со топката при приодниот удар - во спротивно ризикувате да ја истенчите или здебелите топката.

Прекумерната употреба на зглобовите при чипсување може да биде предизвикана од неправилно држење и усогласување, како и несоодветна механика. За да го поправите ова прашање, важно е да вежбате со постојано држење и усогласување.

Titleist-SM8-Vokey-Wedges

Премногу силно удирање на топката

Друга вообичаена грешка што ја прават сиромашните чипери е обидот да ја погодат топката премногу силно. Преголемата моќност може да предизвика предвреме да се отвори клупата, што ќе резултира со неточна снимка.

Наместо тоа, стремете се кон помек допир – што ќе ви овозможи да ја удирате топката попрецизно и со поголема контрола.

Поврзани со: Пониски резултати без промена на вашата техника

Совети за играње подобро голф-чипс

Ако сакате да играте подобри чипови за голф, еве неколку совети што треба да ги следите:

  • Обидете се да го одржите вашиот замав мазен и конзистентен.
  • Не замавнувајте премногу силно и не претерано замавнувајте.
  • Чувајте го вашето назадување кратко, а вашето следење долго. Ова ќе ви помогне директно да го погодите чипот за голф.
  • Користете голф палка со агол и лага што ви е удобно.
  • Одлучете се за постојан удар, не обидувајте се да го удирате премногу високо или премногу ниско.
  • Гледајте Видеа на YouTube од професионални голфери како Рик Шилс.

Заклучок: Како постојано да чипирате топче за голф

Без разлика дали сте почетник или искусен играч на голф, важно е да правите прецизни удари со чипови за голф.

Чипањето голф е тешка вештина за совладување, но важно е за секој кој сака да ја подобри својата игра и да ги избричи ударите од својот резултат и да го намали својот хендикеп.

Можете да ја подобрите прецизноста на чиповите за голф и да ги намалите вашите резултати со тоа што ќе станете поконзистентни со ударот со топката, контролата и ставот над вашите чипови.

Вежбајте го чипувањето користејќи некои од вежбите споменати во ова упатство, избегнувајте да правите вообичаени грешки и ќе видите како вашата игра се подобрува.