Инес Лаклалех: Што има во торбата

Што има во чантата на Инес Лаклалех?

Поглед на поставената чанта на Инес Лаклалех.

Инес Лаклалех Слика: Golf du Maroc

Инес Лаклалех креираше историја на три фронта кога победуваше Lacoste Ladies Open De France во септември 2022 година. Поглед на Инес Лаклалех: Што има во торбата.

Мароканската дебитант стана првата Мароканка, првата Арапка и првата северноафриканка која победила Дами европска турнеја титула кога триумфираше во Довил, Франција.

Лаклалех поразен Меган Мекларен во плеј-офот за победа на Дами на Лакост Опен Франс откако двојката заврши на 14-под пар.

Лаклалех беше подготвена да му сврти грб на професионалниот голф пред да влезе во училиштето LET Q во декември 2021 година за да ја обезбеди својата карта за сезоната 2022 година.

Таа забележа четири топ 10 резултати во нејзината дебитантска сезона пред да ја достигне историјата со победата во Франција.

Пред нејзината победа на Ladies Open De France, Лаклалех беше рангирана на 504. место во Рангирање на Rolex за Светскиот голф за жени.

Што има во чантата Инес Лаклалех (на Lacoste Ladies Open De France во септември 2022 година)

возачот: Пинг G425 LST (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Калавеј еп (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: пинг G425 (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Наслов T200 (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Callaway JAWS Мек Тато (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Скоти Камерон Њупорт 2 (Прочитајте го Прегледот)