Џенифер Купчо: Што има во чантата

Што има во чантата на главната победничка Џенифер Купчо?

Што има во чантата на Џенифер Купчо?

Чанта Џенифер Купчо (Слика: LPGA)

Џенифер Купчо додаде втора титула LPGA турнеја на своето име со приземјување на Meijer LPGA Classic во јуни 2022 година. Поглед на Ennенифер Купчо: Што има во торбата.

Купчо ја скрши својата патка LPGA Tour освојувајќи ја нејзината прва титула во шампионатот Шеврон во април и ја донесе својата втора победа во кариерата два месеци подоцна во Meijer LPGA Classic.

Во Blythefield Country Club, 25-годишниот Купчо заврши со 18-под пред да ги победи Нели Корда и Леона Мегваер во плеј-оф да биде крунисан за шампион.

Во Шампионат на шеврон во април, Купчо беше совршен во првите три рунди во Mission Hills Country Club за да влезе во последната рунда со шест шута далеку од полето. Нејзиниот вкупно 16-под беше рекорд од 54 дупки на турнирот.

Американката направи три дупчиња на грбот девет додека нервите почнаа да се појавуваат, но таа се врати присебно и двојната рунда беше доволна за победа со два шута.

Тоа го заокружи првиот од соништата за Пинг персонален играч на голф и исто така ја претставуваше нејзината прва професионална победа откако стана професионалец во 2019 година.

Купчо беше светски број еден женски аматер додека беше на Универзитетот Вејк Форест и победи на инаугуративниот Национален женски аматер на Аугуста во 2019 година.

Таа стана професионалец веднаш потоа откако веќе ја доби својата картичка LPGA Tour кога се квалификуваше во ноември 2018 година.

Купчо победи за прв пат како професионалец на неофицијалното Колорадо Опен во 2022 година за време на пандемијата, пред да продолжи да ги претставува Соединетите држави на Купот Солхајм во 2021 година.

Што има во чантата Џенифер Купчо (на Meijer LPGA Classic во јуни 2022 година)

возачот: Ping G425 LST (9.0 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Ping G410 LST 3-дрво (14.5 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: пинг G410 (22 степени) (Прочитајте го Прегледот) и пинг G425 (26 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Пинг i210 (5-железо до UW) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Ping Glide Forged Pro (54 степени и 58 степени)

Стапач: Пинг PLD Кушин (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1 (Прочитајте го Прегледот)

Што има во чантата Џенифер Купчо (на шампионатот на Шеврон во април 2022 година)

возачот: Ping G425 LST (9.0 степени)

Шуми: Ping G410 LST 3-дрво (14.5 степени)

Хибриди: Ping G410 (22 степени) и Ping G425 (26 степени)

Пегли: Пинг i210 (5-железо до UW)

Клинови: Ping Glide Forged Pro (54 степени и 58 степени)

Стапач: Пинг PLD Кушин

Топка: Titleist Pro V1