Џордан Смит: Што има во торбата

Што има во чантата на Џордан Смит?

Поглед на поставената чанта на Џордан Смит.

Чанта Џордан Смит

Џордан Смит ја постигна својата втора победа на светската турнеја на ДП кога го освои Мастерсот во Португалија во октомври 2022 година. Поглед на Џордан Смит: Што има во торбата.

Англичанецот имаше доминантен настап на Дом Педро Олд Курс во Виламура, завршувајќи на 30-помалку и три шута далеку од Гевин Грин.

Смит ја затвори победата во Мастерс во Португалија со осум под пар финална рунда за што би а Светска турнеја на ДП рекорден резултат, иако нема да се брои поради преферираните лаги кои се во игра.

Пред победата во Португалија, Смит еднаш победи на европската турнеја кога ја освои титулата на 2017 година. Порше Европски Опен во Германија.

Смит пропушти победа во 2022 година MyGolfLife отворено во Јужна Африка по поразот во плеј-офот на три начини со Адри Арнаус и шампион Пабло Ларазабал.

Победата го искачи Смит на 105. од 81 Официјални светски рангирања за голф.

Што има во торбата Џордан Смит (на Мастерсот во Португалија во октомври 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (8 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: TaylorMade Stealth Plus (3-дрво, 15 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Titleist T200 (2-железо) (Прочитајте го Прегледот), Titleist T100 (4-железо) (Прочитајте го Прегледот) и наслов 620 MB (5-железо до 9-железо) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46 степени, 50 степени, 54 степени и 60 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Одисеја Бела Жешка ОГ #1 (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1 (Прочитајте го Прегледот)