Мет Фицпатрик: Што има во торбата

Што има во чантата на Мет Фицпатрик?

Поглед на поставената чанта на Мет Фицпатрик.

Торба Мет Фицпатрик Слика: Troon Golf

Мет Фицпатрик ја освои својата прва голема кариера кога ја освои титулата на УС Опен на Бруклин во јуни 2022 година. Поглед на Мет Фицпатрик: Што има во торбата.

Девет години по победата на Аматерскиот опен на САД во Кантри клубот во Бруклин, Фицпатрик го подигна УС Опен титула со победа со еден удар.

Англичанецот го отфрли последното коло со два под исто ниво за да ја заврши неделата на шест под исто ниво, што беше доволно за да го спречи партнерот. Дали Залаторис и светскиот број еден Скоти Шефлер со истрел.

Тоа беше маестрален настап во последната рунда со Фицпатрик кој погоди 17 од 18-те зелени во регулативата за да го држи подалеку групата за бркање, и тој ќе биде бранител на титулата во 2023 US Open.

Последната победа го искачи Фицпатрик на 10-тото место во Официјални светски рангирања за голф.

Тоа беше осма победа во кариерата за Фицпатрик и негова прва држава.

Англичанецот претходно го освои британскиот Мастерс 2015, Мастерсот во Нордеа 2016 година, Светскиот шампионат на турнеја ДП 2016 и 2020 година, европскиот мастерс Омега 2017 и 2018 година и Мастерсот во Естрела Дам NA Андалузија во 2021 година.

Фицпатрик е исто така двократен Рајдер Купот претставник за Тим Европа, играјќи и во 2016 и 2021 година.

Што има во чантата Мет Фицпатрик (на УС Опен, јуни 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (9 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Ping G425 Max (3-дрво, 14.5 степени) (Прочитајте го Прегледот) & Ping G410 (7-дрво, 20.5 степени (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Пинг i210 (4-железо) (Прочитајте го Прегледот) & Ping S55 (5-железо до клин за спуштање)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (52 степени, 56 степени и 60 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Bettinardi DASS BB1 Flow Tour Dept (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1x (Прочитајте го Прегледот)