Преглед на Mizuno JPX923 Irons (ПЕТ прекрасни нови пегли)

Палетата на пегли JPX923 има пет модели

Пет нови пегли се достапни во серијата Mizuno JPX923.

Mizuno JPX923 Пегли

Пеглите Mizuno JPX923 се нови за 2022 и 2023 година со пет модели објавени во најновата серија.

Замена на JPX921 пегли, Mizuno ја надгради серијата и додаде дополнителен модел со Forged, Tour, Hot Metal и Hot Metal Pro кои се враќаат заедно со новиот Hot Metal HL.

Новите пегли беа претставени на 23 септември, а Мизуно откри дека податоците од над 350,000 голфери ширум светот се собрани за да се усоврши тоа ново издание.

Што велат Mizuno за пеглите JPX923:

„Пеглите JPX923 на Mizuno се дизајнирани за прилагодени перформанси. Пет уникатни модели на железо создадени од три специфични метали – врз основа на податоци од Swing DNA од над 350,000 вистински голфери.

„Опциите за проширени глави се комбинираат со една од над 50 прилагодени вратила за специфична траекторија, брзина на топката и леснотија на користење. Ова создава опции за елитните туристички играчи, бавните аматери и секој играч помеѓу нив.

„Системот Swing DNA на Mizuno снима 40 уникатни точки на податоци од повеќе од 175,000 голфери секоја година - обезбедувајќи основа за секој проект за железо JPX“.

Поврзани со: Најдобро рангирани пегли за 2022 година

Дизајн и карактеристики на пегли на Mizuno JPX923

Mizuno избра пет модели во новата серија на пегли JPX923, вклучувајќи ги ажурираните верзии на пеглите Forged, Tour и Hot Metal и Hot Metal Pro од пеглите JPX921 кои дебитираа во 2021 година.

Има и нова верзија на моделот Hot Metal со HL (High Launch) пегла лансирана како дел од новиот JPX923s.

Mizuno JPX923 Пегли

Моделот Forged повторно е главен продавач како најизбалансиран од опциите, додека покомпактниот Tour ќе обезбеди прецизна обработливост и ќе биде наменет за подобри играчи на голф.

Палетата Hot Metal е дизајнирана за експлозивни брзини на топки, нешто што се нуди во три нови опции.

Стандардната верзија е надополнета со Hot Metal Pro, кој има малку помал профил и помалку поместување и простување.

Hot Metal HL е новиот новодојденец во серијата JPX923, кој нуди нешто малку поинакво со висок агол на лансирање за поголемо носење и растојание.

Mizuno JPX923 Пегли

Новиот JPX923s ќе биде четвртата генерација што ќе ја користи еластичноста на Chromoly како клучен елемент на дизајнот во хармонија со Grain Flow Forged челик.

Поврзани со: Преглед на пеглите Mizuno 221
Поврзани со: Преглед на пеглите Mizuno 223
Поврзани со: Преглед на пеглите Mizuno 225
Поврзани со: Преглед на пеглите Mizuno Pro Fli Hi

Преглед на фалсификувани железа Mizuno JPX923

Новите фалсификувани Mizuno пегли се одликуваат со средна големина на шуплината на грбот и покриваат широк опсег на голфери од слаб хендикеп и гребење до средни хендикепирани.

Се произведува од ковани пегли со полно тело Grand Flow и е забележан по импресивните брзини на топката, како и стабилноста и чувството од клупското лице.

Mizuno успеа да ја намали дебелината на лицето во овој модел за 2.2 mm во споредба со JPX921 Forged.

Ковани пегли Mizuno JPX923

Пеглите се одликува со Chromoly Forging во пеглата 4-7 со отвор за глодање што е поширок од петицата до пети отколку кај пократките пегли.

Клинот од 8 железо до јаз се покомпактни по големина и се изработени од ковано од благ јаглероден челик 1025E Pure Select.

Преглед на Mizuno JPX923 Tour Irons

Насочени кон подобрите играчи од она што Мизуно го опиша како „Про до елитни аматери“, турните пегли се премиум избор во гамата.

Ова е најновата верзија на најиграното железо на турнејата на Мизуно - оттука и името.

Mizuno JPX923 Tour Irons

Пеглите се изработени во едноделно Grain Flow Forged, но имаат и бакарна подлога за уште подобро чувство на клупското лице.

Моделот Tour е дизајниран со плитка шуплина, ја има новата V-шасија на Mizuno и исто така има потенка горна линија отколку во верзијата JPX921.

Должината на сечилото на елитниот изведувач е пократка кај клиновите со 6-железни до празнини во споредба со другите модели од серијата.

Преглед на Hot Metal Irons Mizuno JPX923

Mizuno им даде преуредување на Hot Metal и Hot Metal Pro во опсегот JPX923, но значително додаде и нов модел - HL.

Сите три опции се карактеризираат со стилски и простлив дизајн со шуплина на грбот кој е произведен за да генерира експлозивни брзини на топката од лицето.

Произведени од никел хромоли од 4335, топлите метали се направени 35% поцврсти од нашиот оригинален материјал што се користи во овој модел. Тоа му овозможи на Mizuno да го направи 8% потенкото лице и да генерира уште повеќе енергија при удар.

Mizuno JPX923 Жешки метални пегли

Сите три модели ја имаат и новата V-шасија, која ги намалува вибрациите, има длабок CG и е неверојатно простлива и долга.

Жешкиот метал е најстабилен и најстандарден од триото и произведува директно лет на топката и привлечно растојание. Погоден е за средни до високи хендикепирани.

Железовите со жешки метали се достапни во 4-железа (19 степени) до клинови (60 степени).

Про е покомпактен во дизајнот и формата е наменета за голфери со низок до среден хендикеп со минимално поместување во ова едно парче Nickel Chromoloy cavity железо.

Hot Metal Pro пеглите се достапни во 4-железа (19 степени) до клин (42.5 степени).

Mizuno JPX923 Пегли

ХЛ е новодојденец и е наменет за голфери со среден до висок хендикеп на кои им е потребна дополнителна помош да ја исфрлат топката во воздух.

Високото лансирање на оваа пегла, која се одликува со дизајн на Max Forgiveness Speed ​​Cavity, го прави идеален избор за бавни брзини на замавнување кои сакаат да генерираат поголема брзина од снимките.

HL, исто така, инспирира дополнителна доверба кај најголемиот клуб од трите пегли за жешки метали. Достапни се во 5-железо (25 степени) до песок клин (55 степени).

Пресуда: Дали се добри пеглите Mizuno JPX923?

Пеглите JPX921 беа широко признати и следната генерација од Mizuno ќе остави голем впечаток во 2023 година и понатаму.

Направени се подобрувања на 921-та со проучување на податоци од повеќе од 350,000 голфери од целиот свет за да се извлече поголемо растојание, носење и простување.

Додавањето на високо лансирана верзија на Hot Metals е интересен потег и ја пополнува празнината за која претходно не се грижеше и Mizuno сигурно има голфери од сите способности опфатени со новите пегли JPX923.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на пеглите Mizuno JPX923?

Новите пегли ќе бидат пуштени во продажба од 23 септември 2022 година. Моделите Hot Metal ќе бидат достапни за купување од септември 2022 година, додека Forged и Tour ќе бидат пуштени во продажба во јануари 2023 година.

Колку чинат пеглите Mizuno JPX923?

Цената и деталите за пеглите сè уште не се достапни, а претходно нарачката ќе започне во септември 2022 година.

Кое е најдоброто пегла од Mizuno во опсегот JPX923?

Постојат пет опции, сите со различни квалитети. Forged е постандардна верзија, турнејата е за поквалитетни голфери, жешките метали испорачуваат импресивни брзини на топката. Во палетата Hot Metal, има стандарден модел, попрецизниот Pro и ново HL пегла која обезбедува висок агол на лансирање.

Кои се спецификациите за пеглата Mizuno JPX923?

Железовите со жешки метали се достапни во 4-железа (19 степени) до клинови (60 степени). Hot Metal Pro пеглите се достапни во 4-железа (19 степени) до клин (42.5 степени). Пеглите Hot Metal HL се достапни во 5-железо (25 степени) до клин со песок (55 степени).