Odyssey Tri-Hot 5K Three Putter Review (ПРОСТАВЕН Блејд)

Тројцата фрлач има простување како чекан во дизајн на сечилото

The Three Putter е дел од револуционерната серија Tri-Hot 5K.

dyssey Tri-Hot 5K Three Putter

Новиот Odyssey Tri-Hot 5K Three putter е еден од петте нови модели кои беа лансирани во 2022 година. Што можете да очекувате од преградливиот нож?

Одисеја лансираа пет фрлачи во 5K серија со Една, две, три, Двострано Тројно широк сите нудат исти перформанси, но со различна големина опции за глава за фрлање.

Tri-Hot 5K фрлачите се прва индустрија како први ножеви што може да се пофалат со 5000 MOI, обезбедувајќи простување како чекан во машина за лопатка за прв пат.

Што вели Одисеја за Tri-Hot 5K #3 путер:

„Tri-Hot 5K Three е класично обликуван класец со тежински прсти на пети, со проточно црево за вратот што дава повеќе виси на прстите што го прави погоден за удари со поагресивен лак за нишање и ротација на лицето.

„Tri-Hot 5K фрлачите ги трансформираат перформансите на сечилото со пондерирање на волфрам со повеќе материјали што го подобрува позиционирањето на CG додека драматично ја зголемува инерцијата.

dyssey Tri-Hot 5K Three Putter

„Tri-Hot 5K е создаден за да ги подобри перформансите со намалување на количината на странично вртење при удари надвор од центарот. Ова го постигнуваме преку предниот дел од нерѓосувачки челик 303 кој ги вклучува цревото и површината на лицето.

„Овој материјал е завршен до точната форма и тежина, помагајќи да се задржи CG напред. Ова ги одржува поставките поблиску до првобитната линија, со поцврста дисперзија и поголема шанса да се приклучат на помалку од совршени удари.

Поврзани со: Преглед на палетата Odyssey Tri-Hot 5K Putters
Поврзани со: Преглед на Одисеја три-жешки еден фрлач
Поврзани со: Преглед на Одисеја три-жешки два путер
Поврзани со: Преглед на Одисеја три-жешки двоен широк фрлач
Поврзани со: Преглед на Одисеја три-жешко тројно широко путер

Одисеја три-жешки 5K дизајн и карактеристики со три путер

Три путер, исто така, има традиционална глава со големина на сечилото, но овој модел доаѓа со струјно црево за врат и е дизајн со тежина од пети до 70 степени закачување на прстите.

Дизајниран да одговара на играчите на голф со претеран лак за нишање при нивниот удар, помага да се намали ротацијата на лицето и да се отворат повеќе места.

Одисеја три-жешка 5K Три Поставувач

Мулти-материјалната конструкција се одликува со елемент од не'рѓосувачки челик, волфрамски тегови и алуминиум од типот на авион од 6061 за да го остави предниот дел на фрлачот натоварен со тежина.

Постојат тегови на прстите и петите од вкупно 120 грама кои помагаат да се постигне 5000 МВР, иако тие можат да се отстранат.

Белата влошка за жешко лице е интегрален дел од дизајнот и три путер, кој исто така доаѓа со црвено Stroke Lab вратило.

dyssey Tri-Hot 5K 3 Putter

Поврзани со: Преглед на палетата Odyssey White Hot OG Putters

Пресуда: Дали е добар „Одисеја три-жешки три путер“?

The Three putter, како и остатокот од серијата Tri-Hot, е исклучително простлив. Размислете за простувањето на чекан, но во дизајн на сечилото.

Мала е разликата во перформансите на петте модели од серијата. Има повеќе варијации во однос на големината на главата и цревото, а ова е традиционално сечило по изглед и чувство.

Моделот Три доаѓа со проточно црево со значајно закачување на прстите, што го прави идеален избор за голфери со силен удар на лак.

Најчесто поставувани прашања

Колку чини Odyssey Tri-Hot 5K Three putter?

Новиот број 3 продавач се продава по цена од 399 долари/379 фунти по продавач.

Кога ќе биде објавен Odyssey Tri-Hot 5K Three putter?

Сега е достапен откако првпат беше објавен во јануари 2022 година.

Кој е најдобриот Odyssey Tri-Hot 5K фрлач?

Нивото на изведба е еднакво од целиот опсег. Сите ставачи имаат иста технологија и нивоа на изведба, единствената разлика е во големината на главата на фрлачот.