Odyssey Tri-Hot 5K Two Putter Review

The Two Putter има простување како чекан во дизајн на сечилото

The Two Putter е дел од револуционерната серија Tri-Hot 5K.

Одисеја Tri-Hot 5K Two Putter

Новиот Odyssey Tri-Hot 5K Two putter е еден од петте нови модели кои беа лансирани во 2022 година. Што можете да очекувате од преградливиот нож?

Одисеја лансираа пет фрлачи во 5K серија со Една, Два, Три, Двоен Широк и Тројно Широк, сите нудат исти перформанси, но со различни опции за глави за фрлање.

Tri-Hot 5K фрлачите се прва индустрија како први ножеви што може да се пофалат со 5000 MOI, обезбедувајќи простување како чекан во машина за лопатка за прв пат.

Што вели Одисеја за Tri-Hot 5K ставачите:

„Tri-Hot 5K Two е класично обликуван класец со тежина на пети, со црево со врат со чудак што создава умерено закачување на прстите што го прави погоден за удари кои имаат умерен лак и ротација на лицето.

„Tri-Hot 5K фрлачите ги трансформираат перформансите на сечилото со пондерирање на волфрам со повеќе материјали што го подобрува позиционирањето на CG додека драматично ја зголемува инерцијата.

„Tri-Hot 5K е создаден за да ги подобри перформансите со намалување на количината на странично вртење при удари надвор од центарот. Ова го постигнуваме преку предниот дел од нерѓосувачки челик 303 кој ги вклучува цревото и површината на лицето.

„Овој материјал е завршен до точната форма и тежина, помагајќи да се задржи CG напред. Ова ги одржува поставките поблиску до првобитната линија, со поцврста дисперзија и поголема шанса да се приклучат на помалку од совршени удари.

Одисеја Tri-Hot 5K Two Putter

Поврзани со: Преглед на палетата Odyssey Tri-Hot 5K Putters
Поврзани со: Преглед на Одисеја три-жешки еден фрлач

Odyssey Tri-Hot 5K Two Putter Design & Features

Речиси идентично со One putter, Two се разликува малку со маргинално помали степени закачени на прстите (50 степени во споредба со 52 степени на One моделот).

Оваа опција, исто така, доаѓа со црево за чудак и одговара на умерен удар со лак и голфери кои се борат со влијанието на ротацијата на лицето врз ставањето зелено.

Белата влошка за жешко лице е составен дел од дизајнот, а Two доаѓа и со црвено Stroke Lab вратило.

Одисеја Tri-Hot 5K Two Putter

Дизајнот со повеќе материјали вклучува нерѓосувачки челик, волфрам и алуминиум од типот 6061 авион, како и тегови на прстите и петите во вкупна вредност од 120 грама, кои може да се отстранат ако е пожелно.

Поврзани со: Преглед на палетата Odyssey White Hot OG Putters

Пресуда: Дали е добар The Odyssey Tri-Hot Two Putter?

The Two putter, како и остатокот од серијата Tri-Hot, е исклучително простлив. Размислете за простувањето на чекан, но во дизајн на сечилото.

Малку е различно во перформансите на петте модели од серијата. Има повеќе варијации во однос на големината на главата и цревото, а едното е приближно традиционално колку што ќе го добиете.

Моделот Two доаѓа со црево со врат со маргинална закачалка, што го прави идеален избор за голфери со благ удар на лак.

Најчесто поставувани прашања

Колку чини Odyssey Tri-Hot 5K Two putter?

Новиот Two putter се продава по цена од 399 $/379 фунти по ставач.

Кога ќе биде објавен Odyssey Tri-Hot 5K Two putter?

Сега е достапен откако првпат беше објавен во јануари 2022 година.

Кој е најдобриот Odyssey Tri-Hot 5K фрлач?

Нивото на изведба е еднакво од целиот опсег. Сите ставачи имаат иста технологија и нивоа на изведба, единствената разлика е во големината на главата на фрлачот.