Кои настани за голф на PGA турнејата имаат најголеми награди?

Кои турнири на PGA Tour носат најголеми наградни средства?

Како се рангираат турнирите на PGA Tour во парична награда?

ПГА турнеја

Историјата на PGA Tour се протега од 1916 година, обезбедувајќи повеќе од еден век забава за голф од светска класа. Но, кои настани на PGA Tour имаат најголеми награди?

PGA е лесно најпопуларната турнеја за голф на планетата, која се рефлектира во огромните чанти што се нудат на настани како што се Шампионат за играчи Мајсторите.

Има и многу можности за победа, со 48 настани во Календар на турнеја PGA 2021-2022 година. Како што можете да си замислите, тоа создава голем потенцијал за правење пари.

Не е ни чудо што Тајгер Вудс заработил повеќе од 120 милиони долари во награден фонд низ годините. Голферите играат поради непроменливата страст за спортот пред сè и основно, но финансиските награди се сè попосакувани.

Имајќи го тоа на ум, продолжете да читате за детален поглед на настаните за голф на PGA турнејата со најголемите награди.

Најдобрите пет турнири на PGA Tour по парична награда

Голферите на PGA Tour лесно уживаат во најголемите наградни чанти за време на турнејата, при што ниту една друга лига за голф не се приближува. За да ги ставиме работите во перспектива, вкупните парични награди во текот на 2021-22 година ќе достигнат речиси 500 милиони долари. Погледнете подолу за преглед на првите пет најплатени турнири:

Туристички шампионат (18 милиони долари)

Генерално се смета за „петти главен“, иако не официјално Турнирско првенство season-ender е најпрофитабилниот настан на PGA Tour, со победнички тенџере од 18 милиони долари. Победниците, исто така, се залагаат за FedEx Купот, додека речиси 60 милиони долари се поделени помеѓу најдобрите 30 играчи на PGA Tour.

Шампионат за играчи (3.6 милиони долари)

Иако Шампионатот за играчи не е голем, турнирот има многу поголем награден фонд од настани како што се Мастерс или УС Опен.

Победниците добиваат 3.6 милиони долари од вкупниот награден сад од 16.4 милиони долари, ставајќи го на второто место во рангирањето на паричната награда на PGA Tour.

Шампионатот Мастерс/ПГА/Шампионатот на FedEx St. Jude/Шампионатот на BMW (2.7 милиони долари)

Веројатно најпознатиот шампионат во голф на ждрепката, Мастерс го зголеми својот награден фонд уште еднаш за сезоната 2021-2022, нудејќи победничка награда од 2.7 милиони долари.

Одиграно на иконата Национален голф клуб Аугуста, второпласираните добиваат дел од преостанатите 12.3 милиони долари.

на PGA првенствоВкупниот награден фонд на исто така се зголеми на 15 милиони долари, давајќи им на победниците уште 2.7 милиони долари.

Два други настани, шампионатот FedEx St. Jude и првенството на BMW, исто така имаат победничка награда од 2.7 милиони долари и вкупна чанта од 15 милиони долари.

Сите четири првенства се изедначени за третото место со 2.7 милиони долари.

УС Опен (2.25 милиони долари)

Тајгер Вудс го пропушти УС Опен во 2022 година, но сепак имаше неколку причини за играчите да уживаат, особено победничката награда од 2.25 милиони долари.

Мет Фицпатрик ја собра наградата на победниците и УС Опен доаѓа на четвртото место на нашата ранг листа со вкупна чанта од 12.5 милиони долари.

WGC Dell Technologies Match Play/The Genesis Invitational/Arnold Palmer Invitational/The Memorial (2.16 милиони долари)

Четири настани на турнејата PGA се изедначени за петтото место со на располагање победничка награда од 2.16 милиони долари.

И двете WGC Dell Technologies Match Play Покана за Битие имаа зголемен вкупен награден сад од 12 милиони долари за сезоната 2021-2022. Во меѓувреме, на Арнолд Палмер покана Споменикот ги задржат своите привлечни победнички награди од 2.16 милиони долари.

Како да го подобрите вашето уживање во PGA турнејата

Не нè сфаќајте погрешно, фасцинантно е да се знае за највисоките награди што се нудат за време на турнејата PGA, но повеќето од нас обичните смртници немаат никакви шанси некогаш да ги добијат нашите раце.

Наместо тоа, мора да бараме други начини да го зголемиме нашето уживање и благодарност за PGA турнејата.

Се разбира, гледањето професионални голфери во акција е еден од најдобрите начини, иако може тешко да се дојде до билети, особено за настани како што е Мастерс.

Многу љубители на голф се свртуваат кон спортските книги за да ја зголемат возбудата од гледањето натпревари. Можностите се бескрајни со обложувањето голф, а основите се едноставни за учење.

Прочитајте за вообичаените типови на облози, понуди и совети во посветеното водичи за обложување голф да додадете друга димензија на вашето уживање во PGA турнејата.

Зошто PGA Tour е златен стандард во професионалниот голф?

Со сите овие разговори за турнејата PGA, лесно е да се заборави дека има и други тури за голф таму. Иако тие можат да имаат квалитетни курсеви и натпревари, не може да се победи PGA Tour.

Тоа е дефинитивниот златен стандард за професионален голф, кој ги содржи најдобрите терени, најголемите награди и најталентираните голфери.

Исто така, убаво е што некои настани како што е Мастерс покануваат голфери од други турнеи како што е европската патека.

На овој начин, ентузијастите на PGA Tour имаат и неколку можности секоја година да проверат како изгледаат голферите од другата страна на Атлантикот.