Преглед на Ping 2022 Putters (11 НОВИ Putters)

Пинг верува дека опсегот на фрлачи од 2022 година е најкомплетната серија

Во сеопфатната серија за 11 година се појавуваат 2022 нови модели на путер

Пинг 2022 Putters

Претставени се нови фрлачи Ping 2022 со 11 нови модели кои го покриваат целиот спектар на потреби на голферите до крајот на годината и до 2023 година.

Пинг веруваат дека новата палета, која содржи верзии на класици и некои новодојденци, е комплетна понуда и има идеален фрлач за секого.

Од Anser до новиот Tyne, Ping излезе со серија нови изданија кои содржат сечила, средишни чеканчиња и чеканчиња кои обезбедуваат перформанси при товарни кофи.

Што вели Пинг за новите фрлачи од 2022 година:

„Новите „Ping putters“ се индивидуално дизајнирани за да постигнат соодветна рамнотежа на чувството и простувањето со изглед кој влева доверба.

„Поставувачите вклучуваат лопатки со повеќе материјали, високо-MOI, средишни чеканчиња и чеканчиња, цврсти бланширани лица и влошки со меки чувства, низа знаци за усогласување и пријатно блокирање на бојата.

„Има играч кој одговара на секој играч на голф додека ја зголемува контролата и конзистентноста на поставките со која било должина“.

Ping 2022 Putters Design & Features

Ping се фокусираше на тоа да ги направи главите за фрлање на сите 11 модели неверојатно стабилни со висок MOI и CG што е низок и назад.

Поставувачите се повеќематеријални во шминка со куќиште од леано алуминиум, ѓон од не'рѓосувачки челик 304, мелено лице и влошка PEBAX.

Сите носачи имаат црна, платина и природен челик, или само црна, шема на бои за вистински класичен и стилски изглед.

Поврзани со: Преглед на опсегот Ping PLD Putters

Ping Anser 2022 Putter Review

Пинг Anser Putter

Ниту една серија Ping не е комплетна без верзија на Anser, класичното сечило кое го преживеа тестот на времето одново и одново.

Најновата верзија, еден од двата Ansers во серијата, може да се пофали со платинеста горна линија и контрастна црна празнина за навистина пријатен изглед на окото.

Овој Anser има волфрамски тегови на прстите и петите за да создаде стабилност и простување, додека лицето со мелење од нерѓосувачки челик создава добар контакт со топката од која било далечина.

Со тежина од 345 g и со графитна осовина од 35 инчи, Anser им одговара на голферите со благ удар на лак.

Ping Anser 2D Putter Review

Ping Anser 2D Putter

Речиси идентично со Anser, 2D моделот има неколку забележителни разлики – првата е целосно мат црна глава за фрлање без платина од горната линија.

Малку потежок од Anser со 360 g со маргинално поширока глава за фрлање, Anser 2D има влошка PEBAX во лицето и плитко бланширан сараунд наместо целосно бланширана површина.

Вметнувањето PEBAX создава малку помеко чувство на клупското лице отколку целосното мелено лице на Anser.

Истите тегови на волфрам на пети и пети се присутни во овој модел, што е во чантата на Тони Финау.

Сечилото доаѓа со вратило од графит, вратило со должина од 35 и е погодно за благ удар со лак.

Ping Kushin 4 Putter Review

Ping Kushin 4 Putter

Новиот Kushin 4 putter е трет од опциите за сечилото во серијата и е дизајниран да одговара на голфери со силен удар на лак - во тој поглед се разликува од двата модели на Anser.

Има целосно плитко брусено лице за цврсто чувство на клупско лице и постојани брзини на топката од која било должина на постава.

Kushin има конструктивна горна линија од платина и мат црна задна страна и шуплина за стилски и корисен изглед.

Повторно, тежините на прстите и петите се клучен дизајнерски елемент за стабилност со Kushin 4 со тежина од вкупно 355 g. Стандардно доаѓа со 35-инчна хромирана челична осовина.

Поврзани со: Преглед на опсегот Ping Sigma 2 Putters

Ping DS72 Putter Review

Пинг DS72 Putter

Една од трите опции за DS72 во линијата и една од четирите среден чекан, овој модел беше чувство на ниво на турнеја и беше испробан од вработените во Ping - најзначајно во победничката торба Виктор Ховланд.

Поголемата глава за фрлање инспирира самодоверба, додека платинестата горната линија, белата линија на погледот и мат црната глава за фрлање помагаат да се подобри усогласувањето.

Се одликува со целосно плитко мелено лице, исто како што е во Опсег на PLD Putters, DS72 дава цврсто чувство од фрлањето и импресивна конзистентност кога станува збор за брзината на топката.

Среден чекан има 35-инчна двојна хромирана челична осовина, тежи 365 g и е добра опција за голфери со благ лак или праволиниски удар.

Ping DS72 C Putter Review

Пинг DS72 C Putter

Заедно со популарноста на DS72, Ping додаде модел на централно вратило познат како DS72 C.

Идентично во сите други аспекти на DS72, овој модел го нуди она што Ping го опишува во „визуелна симетрија“ со вратилото во центарот на главата на фрлачот, кое има платина и црна боја контраст.

Теговите на пети-пети се исто така присутни во овој модел за да ја одржуваат главата стабилна при удар, додека лицето во верзијата е исто така плитко избрусено за цврсто чувство.

Како и другите верзии, вратилото е 35 инчи и хромиран челик со овој модел C маргинално потежок од DS72 со 370 g. Погоден е за директно ставање мозочен удар.

Пинг DS72 Armlock Putter Review

Пинг DS72 Armlock Putter

Ping додаде Armlock верзија на DS72 со подолга осовина и држач за играчите кои користат рачка за заклучување на раката на зелените за ставање.

Armlock е кога фатот и вратилото на носачот се потпираат на предната рака со притискање напред за стабилност. Како резултат на тоа, овој модел доаѓа со шест степени на мансарда за да се спротивстави на положбата за заклучување на раката.

Лицето е плитко мелено во живо на другите модели DS72 и произведе цврсто чувство и импресивно конзистентни брзини и тркалање на топката.

Среден чекан Armlock исто така се одликува со платина горната линија и црна празнина за навистина пријатен изглед над топката.

Со тежина од 365 g како и DS72, Armlock се одликува со хромирана двојна осовина и е прилагодена за благ удар на лак или за исправен грб и низ.

Поврзани со: Преглед на опсегот Ping Heppler Putters

Ping Shea Putter Преглед

Ping Shea Putter

Shea putter е четврта од опциите со среден чекан и алтернатива на триото од моделите DS72.

Овој носач има класичен облик на полумесечина до главата со убав контраст помеѓу платинестата горната линија и црната шуплина назад, која има долга линија за порамнување за подобра цел.

Како и другите ставачи, Shea се карактеризира со тегови на волфрам на прстите и петите за стабилност при ударот и максимална простување на зелените за ставање.

Shea доаѓа со 35-инчен графитно вратило како стандард и е идеален избор за голфери со мал потег на лак.

Преглед на Ping Mundy Putter Review

Ping Mundy Putter

Еден од четирите чеканчиња во гамата, фрлачот Mundy инспирира доверба дури и за најтешките удари со голема глава за фрлање.

Целосно црн фрлач се одликува со долга линија за порамнување со целосна должина со трите помагала поставени на ширина на топката за да помогнат да се отворат повеќе голтки.

Поставувачот се одликува со алуминиумско тело, ѓон од не'рѓосувачки челик 304 и влошка PEBAX во лицето заедно со мазен бланширан сараунд.

Комбинацијата на материјали му овозможи на Ping да создаде лесен чекан со тежина од само 355 g и да го придвижи CG ниско и назад во овој модел.

Погоден за мал лак или праволиниски удар, Mundy има 35-инчна двојна свиткана хромирана челична осовина.

Ping Prime Tyne 4 Putter Review

Пинг Prime Tyne 4 Putter

Моделот Prime Tyne 4 на Ping ја прави оценката во оваа серија од 2022 година, со чаталестиот чекан добива нов изглед со платинестиот врв и елегантна црна глава.

Лицето е овој модел е плитко бланширан за поцврсто удар на поставките отколку што нуди Mundy со влошката PEBAX.

Малку тежок со 365 g, Prime Tyne е прилагоден за силен удар со лак и е дизајниран за максимално простување и да остане квадрат при удар.

Чеканот Prime Tyne 4 доаѓа со 35-инчна хромирана челична осовина.

Поврзани со: Преглед на опсегот Ping Vault Putters

Ping Prime Tomcat 14 Putter Review

Пинг Tomcat 14 Putter

Tomcat 14 е дизајн кој го дели мислењето со овој голем чекан кој има многу уникатен изглед со визуелно многу работи над топката.

Моделот располага со писта со широчина на топката со точки линии со шуплив квадрат меѓу нив, како и закривени крила и тегови на задната страна.

Дизајнот на главата за фрлање е повеќематеријал со алуминиумско тело и ѓон од 304 челик за да го задржи CH ниско и назад во овој модел, кој е најтешкиот од опциите со 380 g.

Tomcat 14 може да се пофали со највисокиот MOI од кој било од ставачите во опсегот и е најпростлив.

Моделот има мазно брусено лице за брзи брзини на топката, доаѓа со 35-инчна хромирана челична осовина со двојно свиткување и е погодна за директно поставување.

Преглед на Ping Tyne G Putter

Ping Prime G Putter

Моделот Tyne G се одликува со дупка за пресек во центарот на Ping, која првпат дебитираше во моделот Fetch, што ви овозможува да ја подигнете топката - како и да заштедите тежина од главата за фрлање која е 360 g.

Тежината се дистрибуира околу периметарот на фрлачот за да се зголеми простувањето и стабилноста на овој модел, кој е идеален за голфери со благ удар на лак или директно ставање.

Целосно црната глава за фрлање има една бела линија за гледање на горната линија, како и уште две од двете страни на исечокот во ширина на топката.

Tyne G има влошка PEBAX за помеко чувство на лицето, кое исто така има плитко мелено опкружување. Стандардот има хромирана челична осовина со двојно свиткување од 35 инчи.

Пресуда: Дали Ping 2022 Putters се добри?

Пинг вгради вистинска мешавина на фрлачи во новата серија од 2022 година и не е изненадување што тие веруваат дека постои опција за секој играч на голф.

Без разлика дали користите сечила или чеканчиња, имате лак или праволиниски удар, или како меко или цврсто чувство на лицето, навистина постои идеален кандидат за вашата чанта.

Не само што овие Ping ставачи изгледаат добро, тие се и неверојатно простливи, а стабилноста е клучна карактеристика. Нема многу што да не се допаѓаат низ целиот опсег.

Поврзани со: Најдобрите нови фрлачи за 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на Ping 2022 Putters?

Новите носачи се достапни за купување од септември 2022 година.

Колку чинат бланшираните носачи Ping PLD?

Цените на носачите се разликуваат од модел до модел, но генерално се достапни по 269 фунти / 300 долари.

Кој пинг-путер е најдобар?

Во опсегот за 2022 година, тешко е да се спореди најдоброто од останатите. Сите имаат атрибут да имаат корист од одредени голфери, без разлика дали тоа е форма на удар, чувство или простување.