Преглед на Ping ChipR

Пинг пробива нови терени со лансирањето на ChipR

ChipR е нов чипер клуб лансиран од Ping.

Ping ChipR

Ping ChipR е нова опција за кратки игри лансирана во 2022 година, при што водечкиот производител за прв пат додаде чипер на нивната листа на опции.

Во првиот потег, Пинг одлучија да зграпчат дел од популарниот пазар на чиперки, но го направија тоа со пегла како палка, а не со возвишен стил на шипки што го гледаме како продаден.

Во суштина, како да користите пегла од осум или девет со оглед на мансардата 38.5, ChipR всушност се наплаќа како клин од Ping и е идеална алтернатива за удари и трчање околу зелените.

Што вели Пинг за ChipR:

„Целосно конструиран за голфери на кои можеби им недостасува самодоверба со нивниот традиционален клин и често се борат со удари со чипови.

„ChipR ги комбинира елементите на путер и клин за да ги подобри перформансите околу зелените и да ги намали оценките без страв од шутирање на парчиња или сечиво.

„Препорачани за снимки на оддалеченост од 40 јарди од зеленилото од грубиот или раб, голферите применуваат удар како ставање за да постигнат контрола на далечината и конзистентност без страв од шутирање на парчиња или сечиво“.

Ping ChipR

Поврзани со: Преглед на пеглите Ping i525

Дизајн и карактеристики на Ping ChipR

Пинг одлучија да одат по патеката на популарните голф-чипери и да го смислат својот прв клуп за трчање околу зелените.

ChipR има мансарда од 38.5 степени и е како да користите 8-железо или 9-железо за да играте снимки околу зеленото.

Сепак, за разлика од вашите обични пегли, ChipR е дизајниран со снимки од 40 јарди околу зеленото на ум и е нова опција што треба да ја имате во торбата за пристапите за чип и трчање.

Ping ChipR

ChipR изгледа како нормално железо и е изграден од нерѓосувачки челик 431. Има тежина позиционирана околу периметарот за простување и има композитна значка со шуплина вградена во дизајнот.

Ѓонот е заоблен ѓон за да помогне во одржувањето на ударот од раб или околните груби, а висината на лицето е плитка и дизајнирана помеѓу должината на шлаг и клин.

Самото лице има MicroMax жлебови со прецизно мелење, и повеќе од нив отколку што можете да најдете во пеглите и клиновите.

Ping ChipR

Поврзани со: Преглед на клиновите Ping Glide 4.0

Пресуда: Дали Ping ChipR е добар?

Ако се борите со чипови од околу зелените, имате недоследност со контролата на растојанието со вашите чипови или имате тенденција да ставате од реси и груби, ChipR може да биде одговорот.

Веќе има многу чиперчиња и речиси сите наликуваат на лопатки со издигнато лице. Тоа е местото каде што ChipR се издвојува како и секое друго железо.

Сепак, таа поента е исто така негативна, бидејќи ќе треба да замените палка во вашата торба за да се смести ChipR. И мансардата на овој клуб е слична на користење на 8-железо или 9-железо што веќе ќе го имате.

Плус, се разбира, е тоа што ѓонот и лицето на ChipR се дизајнирани токму со оваа работа на ум на чипсување од околу зелените. А резултатите се импресивни.

Најчесто поставувани прашања

Кога се ослободува Ping ChipR?

ChipR првпат беше претставен во јули 2022 година и е достапен за купување сега.

Која е цената на Ping ChipR и колку чини?

Новиот ChipR е по цена од 199 долари / 169 фунти.

Што е мансарда на Ping ChipR?

Новиот клин од Ping е поставен на 38.5 степени на мансарда, но е достапен за прилагодено монтирање за да одговара на личните барања.