PXG 0311 GEN5 Пегла Преглед

Новите пегли 0311 од петтата генерација на врвните пегли на PXG

Пеглите GEN5 0311 имаат три посебни модели.

PXG GEN5 0311 Пегли

Пеглите PXG 0311 GEN5 се нови за 2022 година со три подобрени модели во петтата генерација на пегли од Parsons Xtreme Golf.

Трите опции во серијата 0311 се XP (Xtreme Performance) за максимално простување, P (Играчи) за сите тркалезни перформанси и T (Tour) за голфери од елитното ниво кои бараат подобра контрола и обработливост.

На новиот асортиман на пегли 0311 им се придружува возачот GEN5, дрвото и хибридите бидејќи PXG извлекува уште повеќе перформанси од нивните најнови производи во споредба со претходните верзии на пеглите 0311.

Што вели PXG за пеглите 0311 GEN5:

„Ген 5 пеглите обезбедуваат перформанси слични на топови, прецизност слична на ласер, ангелско простување, прецизен квалитет, со мртов секси изглед и чувство толку меко што е како топол путер на топол бисквит.

„Средната естетика поддржана од нашето водечко инженерство во индустријата, GEN5 Irons се достапни во три импресивни облици на глави, XP (Xtreme Performance), P (Играчи) и T (Tour). GEN5 Irons го унапредуваат нашиот оригинален предводник и поставуваат репер според кој ќе се мерат сите други пегли.

„Резултат на долгогодишно истражување и развој, XCOR2 е револуционерниот полимерен материјал на PXG, дизајниран специјално за пегли GEN5.

PXG GEN5 0311 Пегли

„Исклучително лесен, XCOR2 помага да се намали масата на јадрото. Ова овозможува поголема тежина да се позиционира ниско и до периметарот на задната страна на главата на клубот, драматично зголемувајќи го МВР и простувањето“.

Поврзани со: Преглед на драјверот PXG GEN5 0311

Преглед на PXG 0311 GEN5 XP Irons

Пеглите PXG 0311 XP имаат најголема привлечност на пазарот од триото пегли како најпростливи.

Ги добивате перформансите од високата класа што ги очекувавме од пеглите на PXG, но значително простување во кофата за да помогне да се искорени лошото удирање со топка и да се најдат толпа и зеленило.

PXG GEN5 0311 XP Пегли

Пеглите XP – како и другите модели на пегли PXG GEN5 0311 – се одликуваа со петкратно фалсификувана палка со XCOR2 технологија која ја намалува масата на јадрото и овозможува тежината да се позиционира ниско и назад.

Тежината на пеглите 0311 XP може да се прилагоди и работи во комбинација со новата технологија за ултра тенко лице за да го зголеми МВР и простувањето во овој модел.

PXG, исто така, ја вметнува технологијата на каналот за напојување во пеглите во форма на коридор во форма на буквата У, изграден на лицето за да ја зголеми флексибилноста и да го подобри аголот на лансирање, траекторијата и брзината на топката дури и при удари надвор од центарот.

XP пеглите се достапни од 4-железо (18 степени) до клин со јаз (47 степени).

Преглед на PXG 0311 GEN5 P Irons

P irons, познат како модел на Players, е сеопфатен изведувач со балансирана поставеност што обезбедува растојание и простување во импресивен пакет.

Клубот на P Irons е малку помал од XP, што е најпростливо од опциите, а мансардите се направени посилни и обезбедуваат зголемување на растојанието.

PXG GEN5 0311 P Пегли

Ова пегла е петпати ковано и се одликува со подобрена технологија XCOR2, нов дизајн на тенко лице и технологија за прецизно мерење.

XCOR2 ја намалува масата на јадрото и значи дека тежината е позиционирана ниско и назад, вклучително и приспособлива тежина за да го добиете совршеното за вашиот замав.

Пеглите 0311 P ја имаат и новата технологија за канали за напојување зад лицето за да се зголеми флексибилноста и да се подобри аголот на лансирање, траекторијата и брзината на топката.

Пеглите P се достапни од 4-железо (20.5 степени) до клин со јаз (49 степени).

Преглед на PXG 0311 GEN5 T Irons

Т-пеглите се најнапредните од триото опции и, познати како Tour irons, се наменети за елитни голфери и ниски хендикепирани.

Контрола и обработливост е она за што се работи за пеглите 0311 T, при што главата на палката во овој модел е најмала од трите, со помала поместување од другите и со потенка горната линија.

PXG GEN5 0311 T Пегли

Изгледот и чувството на T irons е за да се обезбеди класичен изглед за кој копнеат голферите на елитното ниво.

Има многу технологија фрлена и во овие пегли, вклучително и подобрената XCOR2 технологија за тежина во ниско и назад.

Еден од клучните елементи на дизајнот е заменливата тежина на грбот која може да се приспособи за да одговара на вашата форма на нишање и преференции за летот со топка.

Пондерирањето работи во тандем со новото ултра тенко лице и каналот за напојување, кој е поставен зад лицето за да ја зголеми флексибилноста и да го подобри аголот на лансирање, траекторијата и брзината на топката.

Т-пеглите се достапни од 4-железо (22.5 степени) до клин со јаз (51 степен).

Пресуда: Дали се добри пеглите PXG 0311 GEN5?

PXG се познати по истражувањето на секоја авенија во потрага по повеќе перформанси, поголемо растојание, поголема брзина на топката и повеќе простување од нивните пегли.

Со новите пегли GEN5 0311, тие го постигнаа тоа во трите различни модели, при што секој им нуди нешто на играчите на голф со различни способности.

Трошоците за пеглите настрана, и тие се издвојуваат со значителен трошок за комплет, нема ништо што да не ви се допаѓа во петтата генерација на 0311s. Препорачуваме да ги поставите овие за да ви овозможат да ја приспособите тежината на грбот за да биде совршено одело за вашата лулашка.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на издавање на пеглите PXG GEN5?

Новите пегли GEN5 се достапни за купување од мај 2022 година.

Колку чинат пеглите PXG 0311 GEN5?

Новите PXG пегли ќе се продаваат за околу 1450 фунти по комплет во Обединетото Кралство и 1800 долари по сет во САД.

Кои се спецификациите на пеглите PXG GEN5 0311?

Секој модел од серијата 0311 е достапен во комплети од 4-железо до клин со јаз. Секој сет е достапен во стандардна или црна верзија.