Роберт Мекинтајр: Што има во торбата

Што има во чантата на Роберт Мекинтајр?

Поглед на поставената торба на Роберт Мекинтајр.

Торба Роберт МекИнтајр

Роберт Мекинтајр ја освои својата втора победа на светската турнеја на ДП кога ја освои титулата на Италијанскиот опен во септември 2022 година. Поглед на Роберт Мекинтајр: Што има во торбата.

Шкотска Мекинтајр го запечати својот втор Светска турнеја на ДП успех со победа во плеј-офот над Мет Фицпатрик во Отворено Италија.

Мекинтајр постигна финална рунда од седум под исто ниво во клубот Марко Симон голф и кантри за да заврши на 14-помалку заедно со Фицпатрик. Паричниот дел од првата дополнителна дупка тогаш беше доволна за победа.

Левичарот Мекинтајр го имаше своето деби на европската турнеја во 2019 година кога двапати беше вицешампион и именуван Дебитант на годината да ја освои наградата Сер Хенри Котон.

Неговата прва титула на европската турнеја беше постигната во 2020 година кога Мекинтајр го исполни своето ветување со победа на пресметката на Афродита Хилс во Кипар.

Победата на Отвореното првенство на Италија го искачи Мекинтајр од 110-то на 68-то Официјални светски рангирања за голф.

Што има во торбата Роберт Мекинтајр (на Италијанскиот опен во септември 2022 година)

возачот: TaylorMade Stealth Plus (9 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: TaylorMade Stealth Plus (3-дрво, 15 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: TaylorMade Stealth (3-спасување, 19 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: TaylorMade P7MC (4-железо до клин за спуштање)

Клинови: TaylorMade Milled Grind Hi-Toe 2 (52 степени и 58 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Одисеја Верса 7

Топка: TaylorMade TP5x (Прочитајте го Прегледот)