Рори Мекилрој потпиша повеќегодишно продолжување со TaylorMade

Мекилрој ја продолжи врската со Тејлор Мејд

Мекилрој го продолжува своето партнерство со TaylorMade.

Рори McIlroy

Рори Мекилрој најави повеќегодишно продолжување на партнерството со водечкиот производител TaylorMade.

Четирикратен главен победник McIlroy бил со ТејлорМајд од 2017 година, откако се префрли кога Nike одлучи да се повлече од производството на палки за голф.

Сегашниот светски број 7 во Официјални светски рангирања за голф потпиша нов повеќегодишен договор со TaylorMade, иако должината на договорот не е откриена.

Мекилрој е дел од силната штала на играчи на TaylorMade Tour, која меѓу другите ги вклучува Тајгер Вудс, Дастин Џонсон, Колин Морикава и Скоти Шефлер.

Поврзани со: Што има во чантата на Рори Мекилрој?

Рори Мекилрој Тејлор Направена реакција

„Во последните неколку години имав шанса да работам со најдобрата компанија за опрема во голфот“, рече Мекилрој.

„Денеска сум возбуден што можам да објавам дека клубовите и топката од TaylorMade ќе останат во мојата торба уште многу години.

„Комбинација од посветени луѓе и неспоредливи перформанси е она што ме натера да останам дел од Team TaylorMade“.

Тејлор-направена реакција

„Рори е несомнено еден од најпривлечните играчи во нашата игра и навистина еден од големите човечки суштества во спортскиот свет“, рече Дејвид Абелс, извршен директор и претседател на TaylorMade Golf.

„Имавме среќа од прва рака да го погледнеме пристапот на Рори кон неговата игра и шампионскиот начин на размислување што помага да се поттикне неговиот успех.

„Во текот на изминатите пет години, во партнерство со Рори, нашата компанија успеа да ги унапреди иновациите на производите и да ја стави најдобрата можна опрема во неговата торба.

„Одлуката на Рори да продолжи да ја дава својата доверба во нашата компанија нè инспирираше да ги поместиме границите на перформансите уште повеќе“.