Сем Хорсфилд потпишува партнерство со Equity Prime Mortgage

Сем Хорсфилд потпишува договор за партнерство со ЕПМ

Победникот на европската турнеја потпиша спонзорски договор со Equity Prime Mortgage.

Сем Хорсфилд

Победникот на европската турнеја Сем Хорсфилд потпиша договор за партнерство со водечките хипотекарни заемодавачи Equity Prime Mortgage.

Топло по петиците на големиот победник Патрик Рид потпишува спонзорски договор со ЕПМ, Хорсфилд се поврза со финансиската компанија пред неговата сезона во 2022 година.

Англичанецот Хорсфилд уживаше во забележителна колеџ кариера на Универзитетот во Флорида каде што освои четири индивидуални титули за само две години на кампусот.  

Тој ја освои својата Европска турнеја картичка во 2017 година и ги освои своите први две титули на турнејата во кариерата во 2020 година со победи на Херо Опен и Селтик Класик.

Реакција на Сем Хорсфилд

„Имав задоволство да се запознаам со Фил (Мануско) и неговите колеги во ЕПМ во текот на минатата година“, рече Хорсфилд.

„(Јас) сум воодушевен што не само што ќе ја претставувам ЕПМ на курсот, туку и што ги поддржувам нивните различни иницијативи надвор од курсот за помагање да се исполни нивната мисија за „повеќе зајакнување на луѓето“.

„Возбуден сум што можам да работам и да видам што можеме заедно да испорачаме“.

Повеќе: Вести и прегледи од турнејата

Кои се Equity Prime хипотека?

Equity Prime хипотека (EPM) е основана во екот на хипотекарната криза во 2008 година и прерасна во еден од водечките хипотекарни заемодавачи во САД

Со седиште во Атланта, GA, EPM е лиценциран во 49 држави и обезбедува низа ресурси за заеми, како што се конвенционални, FHA, VA, 203K, обратни и USDA заеми и доверлив продавач/сервис на Фани Меј, Фреди Мек и Џини Меј.

Договорот е дел од мисијата на ЕПМ за повеќе зајакнување на луѓето.

Фил Манкузо, претседател на ЕПМ, рече: „Имав можност да го запознаам Сем откако се преселив во Флорида и открив дека тој е исто толку одлична личност како и играч.

„Уверен сум дека тој се позиционираше да стане еден од највисоко рангираните и најсаканите играчи во професионалниот голф.

„Веруваме дека тој е совршено надополнување на Патрик Рид во нашата иницијатива за голф. Да се ​​има можност двајца играчи од светска класа да соработуваат, но во исто време да се натпреваруваат, отелотворува многу од основните вредности на EPM.

„Имаме неколку прилично возбудливи работи во работа.