Takomo 201 Irons Review (Value For Money FARMED Irons)

201 пегла од Такомо се фалсификуван модел на играчи

Нов сет за фалсификувани пегли, Takomo's 201s се вредни за парите.

Takomo 201 Irons

Takomo 201 Irons се нов фалсификуван дизајн кој нуди вредност за парите во преполн пазар. Дали Такомо пеглите одговараат на калапот на клубовите што треба да ги купат голферите?

风水2023年的颜色提示 fs
风水2023年的颜色提示 fs

Со седиште во Финска, Takomo Golf е основан во 2020 година кога извршниот директор Себастијан Хапахови бараше квалитетни комплети за голф и не можеше да најде ниту еден по разумна цена.

Неговото решение за проблемот? Создадете нова компанија за голф директно до потрошувачите, која се гордее со тоа што ги прави најквалитетните голф палки по најниски можни цени.

Во 2021 година, Такомо го претстави својот прв сет на железо, 101 пегла наменета за голфери со високи до средни хендикеп кои бараат повисоки траектории и повеќе целокупно простување.

Takomo 201 Irons

Сетот беше успешен од самиот почеток, што доведе до прашања за железни комплети за играчи со низок до среден хендикеп. Тоа е местото каде што 201 пегли влегуваат во игра.

Поврзани со: Review of the Takomo Skyforger Wedges

Што вели Takomo Golf за 201 Irons:

„201 е ковано пегла за играчи со контрола, растојание и одлично чувство.

„Прецизно кованиот челик S20C му дава на Iron 201 меко чувство и одзив. Задниот дел и лицето се завршени со сопствен процес на мелење.

„Дизајнот на задниот дел со шуплина Iron 201 го прави простлив додека ја задржува обработливоста. Мелениот заден џеб додава брзина на топката и го поместува центарот на маса ниско за дополнително простување.

Takomo 201 Irons

Поврзани со: Најдобри пегли за голф за 2022 година

Спецификации и дизајн на Takomo 201 Irons

Пеглите Takomo 201 се појавија кон крајот на 2021 година за да ја пополнат железната празнина за голфери со низок до среден хендикеп.

Одликувајќи се со класичен дизајн на задниот дел од шуплината на играчите и изработен од прецизно ковано челик S20C, она што ги прави 201 пеглите да се издвојуваат од своите конкуренти е мелениот заден џеб.

Овој џеб го намалува центарот на масата за да обезбеди дополнително простување што другите пегли едноставно не можат да го копираат.

Takomo 201 Irons

Пеглите 201 доаѓаат во комплет од 4-железа до Pitching Wedge заедно со следните опции: шахти KBS Tour или KBS Tour Lite (Regular/Stiff/X), рачки Lamkin Crossline, десни или левораки.

Пресуда: Дали пеглите Takomo 201 се добри?

Пеглите се карактеризираат со едноставен дизајн без прелини што ги отсликува другите комплети за шуплини на пазарот, но со само 589 долари, сетот за железо се чувствува и работи како да вреди двојно повеќе.

Простувањето е местото каде што пеглите навистина се истакнуваат. Нема да најдете толкава дистанца на грешки, но топката ќе остане многу порамна од споредливите сетови.

Takomo 201 Irons

Многу е лесно да се обликува топката во која било насока со овие пегли. На оние кои ја цртаат топката особено ќе им бидат корисни пеглите, бидејќи се чувствуваат како путер кога ги удираат.

За цената, би рекол дека Takomo 201 Irons обезбедува најдобар поврат на инвестицијата од кој било сет на железо на пазарот.

Најчесто поставувани прашања

Колку чинат пеглите Takomo Golf 201?

Тие чинат 589 американски долари плус испорака.

Кои се спецификациите за пеглата Takomo 201?

Спецификациите на пеглите 201 се: 4-железо (22 степени), 5-железо (25 степени), 6-железо (28 степени), 7-железо (32 степени), 8-железо (36 степени), 9- железо (41 степени), спуштање клин (46 степени).

Дали пеглите Takomo 101 или 201 се подобри?

Одете со пеглите 201. Тие можеби нема да пружат толку прошка како 101 пегла, но ќе го надополнат тоа во далечина и способност да погодат различни снимки околу теренот за голф.