TaylorMade TP Patina Soto Putter Review

Масовно закачени ножеви кои се дел од палетата TP Patina

Сотото е традиционален фрлач во стил на сечило.

TaylorMade TP Patina Soto Putter

Поставувачот TaylorMade TP Patina Soto е еден од седумте дизајни во новата палета објавена во 2019 година.

на TP Patina опсег вклучува Ардомор 1, Ардомор 2, Ардомор 3, DuPage, Дел Монте, Сото и Џуно ставачи. Сото е една од традиционалните опции за сечилото.

Сите седум дизајни имаат црн никел и бакар шема на бои за атрактивен истрошен изглед, и се преполни со најнова технологија за да ви помогне да отворите повеќе парчиња.

Што вели Тејлор Мејд за сото фрлачот:

„Long Curve Hosel обезбедува традиционален поглед на адресата и Single Sightline обезбедува чист поглед на адресата додека го подобрува усогласувањето.

„Подебелиот алуминиумски додаток од 5 мм нуди одличен звук, солидно чувство и е дизајниран да ги оптимизира карактеристиките на ролната.

TaylorMade TP Patina Soto Putter

Нов финиш на патина што комбинира црн никел и бакар за да создаде откривање на рабовите и ѓонот на газата. Овој финиш на патина создава богат, чист и уникатен изглед кој оксидира со текот на времето.

Поврзани со: TaylorMade TP Patina Putters Range Review
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Spider GT Putters

Дизајн и карактеристики на TaylorMade TP Patina Soto

Сечилото со импресивен изглед, TaylorMade TP Patina Soto е лопатка со сечило закачено на прсти и е усвоено од главниот победник Колин Морикава пред да се префрли на моделот Juno.

Сото има огромно закачување на прстите од 47 степени и долга крива црево, и е слично закачено како и сестринскиот путер Дел Монте во опсегот TP Patina.

Тоа е традиционално сечило во дизајн со класичен изглед што им се допаѓа на играчите на голф кои копнеат по играчка што е пријатна за око на адресата. Видната линија помага и при усогласувањето.

TaylorMade TP Патина Сото

Ако имате значителен лак во вашиот удар, Soto ќе одговара на вашата игра.

Кога станува збор за технологијата, TaylorMade работеше напорно на подобрување на опсегот TP Patina со подебел алуминиумски влошка PureRoll зголемен во големина за 5 mm и намалени воздушни џебови зад влошката за да помогне во ударот на топката.

Сото путерот е достапен со опции за должина од 34 инчи и 35 инчи. Моделот од 34 инчи има тежина на ѓонот од 15 g, а 35-инчниот носач има тежина од 7.5 g.

Поврзани со: Преглед на Spider EX Putters
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Spider Mini Putter
Поврзани со: Преглед на Spider S Putter

Поврзани со: Преглед на Spider X Putter

Пресуда: Дали ТејлорМејд ТП Патина Сото е путер?

Soto е лопатка со класичен изглед што е идеален избор за традиционалистите кога станува збор за избор на рамно стапче.

TaylorMade TP Patina Soto Putter

TaylorMade излезе со неверојатно стилски модел кој се занимава со ставање зеленило со повеќе ролни напред од кога било, благодарение на најновиот додаток True Roll.

Подобро им одговара на играчите на голф со удар со лак, па ако имате исправен грб и низ стилски замав со вашиот лонец, подобро ќе ви одговараат другите модели од гамата TP Patina.

Најчесто поставувани прашања

Колку чини фрлачот TaylorMade TP Patina Soto?

DuPage првично се продаваше за околу 250 долари / 200 фунти, но сега е достапен по цена од 200 долари / 165 фунти.

Дали е TaylorMade Soto добар фрлач?

Моделот Сото во еден од најдобрите и најпопуларните лопатки на ТејлорМејд. Има многу што да се допадне за овој традиционален изглед на сечилото од перформанси до изглед.