Преглед на TaylorMade Stealth DHY

„Driving Hybrid“ сега е достапен во серијата Stealth

DHY е издаден во гамата на Stealth пегли.

TaylorMade Stealth DHY

TaylorMade Stealth DHY е нов за 2022 година со возење хибрид кој се приклучува на гамата на Stealth. Како се споредува со хибридот SIM DHY?

TaylorMade успешно го лансираше DHY како идеална опција за голфери кои бараат опција за премостување на јазот помеѓу пеглите и хибридите на горниот крај на торбата.

Откако претходно беше дел од гамата на SIM-картичката, Driving Hybrid сега е дел од гамата на клубови Stealth кои беа лансирани во 2022 година со нов возачот, шуми, спасува, пегли UDI пегла за возење.

Што вели TaylorMade за новиот Stealth DHY:

„Без разлика дали се работи за тесен удар или постигнување на 5 во два, потребна ви е доверба дека вашиот клуб по избор ќе лета како што замислувате.

„Го претставуваме целосно новиот Stealth DHY, напојуван од SpeedFoam Air за лансирање од средно до ниско, лесно растојание и зголемено простување.

TaylorMade Stealth DHY

„Дизајниран за моќ и простување, Stealth DHY испорачува лет со топка од средно до ниско со карактеристики на далечина што им се спротивставува на традиционалните хибриди во профил сличен на железо.

„Не погодувајте што можете да измерите. Знаејќи колку далеку сте го погодиле најдолгото железо и најкраткото дрво за талвеј, можете да го одредите прецизното растојание на растојанието на врвот на вашата торба. Ова е местото каде што живее DHY, помагајќи ви да ја затворите празнината во критичната фаза од вашиот сет“.

Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Irons
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth UDI

Дизајн и карактеристики на TaylorMade Stealth DHY

Најновата генерација на Driving Hybrid е Stealth DHY, со комплименти за UDI за создавање алтернативни опции од маичката, талпавите и зелените.

Дизајнерските измени во DHY во споредба со моделот SIM резултираа со подолга должина на сечилото, поширок заоблен ѓон, заоблен радиус на петата и нископрофилна глава на адресата.

TaylorMade Stealth DHY

Хибридот е конструиран од ултра тенко фалсификувано лице 4140 и се одликува со флексибилно лице со технологија на превртен конус и џеб за брзина преку слот.

SpeedFoam Air сега е 69% помалку густ од претходниот UDI и TaylorMade ја помести заштедената тежина за да создаде подобрен агол на лансирање.

DHY има конзистентен, продорен лет со ниско топче благодарение на CG што е позициониран ниско, голема слатка точка за максимално растојание и неверојатно може да се игра и простува.

Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Drivers
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Fairways
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Rescues

Пресуда: Дали е добар TaylorMade Stealth DHY?

DHY беше добро прифатен кога беше лансиран во опсегот на SIM-картичката, а погонскиот хибрид беше совршен понатаму во најновиот модел.

TaylorMade Stealth DHY

Подобрената тежина, поголемата слатка точка за максимално растојание дури и при удари надвор од центарот и малиот профил го прават овој многу подобрен изведувач.

Ако сте во потрага по долго железо или хибрид, можете да ги комбинирате двете во едно со DHY, што е импресивно без разлика дали се користи од маичка, талвеј или дури и груб.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на TaylorMade Stealth DHY?

Stealth DHY првпат беше претставен во јули 2022 година и сега е достапен во општа продажба.

Колку чинат TaylorMade DHY пеглите?

Новиот Stealth DHY чини 250 долари / 219 фунти по железо.

Кои се спецификациите на TaylorMade Stealth DHY?

Возечките хибриди ќе бидат достапни во 2-хибридни (17 степени), 3-хибридни (19 степени), 4-хибридни (22 степени) и 5-хибридни (25 степени).