Titleist TSR Woods Review

Три модели беа претставени во новата серија TSR fairway woods

Новите патеки TSR имаат три различни модели на дрво.

Насловна насловна корица

Titleist TSR woods се нови за 2022 година со три модели на патеки кои минуваат низ процес на валидација пред објавувањето за продажба.

Titleist станаа познати по откривањето на нови производи на настаните на турнејата за да добијат повратни информации, а патеките TSR не се разликуваат.

Тие се појавуваат преку моделите - TSR2, TSR2+ и TSR3 - и ќе бидат подложени на валидација на турнејата на Шампионатот за патници на PGA турнејата.

На TSR талвеј шумите им се придружуваат три нови модели во Опсег на двигатели на TSR, и ќе ги замени TSi woods како нов елитен изведувач од Titleist. Тие треба да бидат пуштени во продажба подоцна оваа година.

Што вели Titleist за талвејските шуми TSR

„Воведувањето на нови TSR возачи, заедно со новите TSR фервеј метали, го означува почетокот на процесот на сеење и валидација на турнејата за претстојната линија Titleist metalwoods.

„Соработката со најдобрите играчи на играта во текот на процесот на истражување и развој, а потоа и добивањето на нивната конечна валидација, е од клучно значење за развојот на целата опрема за голф Titleist со високи перформанси“.

Поврзани со: Преглед на новите Titleist TSR драјвери

Дизајн и карактеристики на TSR Woods

Малку е дадено за изгледот и карактеристиките на TSR талвеј шумите, освен откривањето дека тие ќе поминат низ традиционалниот процес на валидација на Titleist.

Ќе ве информираме веднаш штом ќе ги дознаете сите спецификации и детали за новите талвеј шуми.

Од објавените слики можеме да видиме дека има три модели кои ја сочинуваат серијата со TSR2, TSR2+ и TSR3 шумите во новиот дизајн од 2022 година.

Се чини дека TSR2 е стандарден модел за замена на TSi2. Се одликува со една прилагодлива, лизгачка тежина на ѓонот за да се овозможи прилагодување и значително е поместен напред во споредба со неговиот претходник, а може да се пофали и со прилагодливо црево.

TSR2+ е новиот додаток со поголема глава од TSR2 и значително е мансарда од 13 степени кога е поставен на неутрално - што го прави најсилниот од опциите. Повторно има прилагодливо црево за прилагодување.

Изгледа дека TSR3 има покомпактна глава од другите два модели, исто како што има TSR3 кај возачите. Тежината на лизгање со прилагодлива пет насоки овозможува поставувањето да биде потпетица, пети или неутрално.

Пресуда: Дали титулистот ТСР Вудс е добар?

Се чини дека TSR шумите го носат импресивниот изглед на новите TSR возачи и сигурно ќе бидат голем хит кај голферите.

Трите опции нудат многу флексибилност кога станува збор за привлечност, а новиот TSR2+ е интересен додаток како речиси секундарен возач со оглед на мансардата.

Со нетрпение очекуваме да излеземе повеќе информации за талпатот TSR и можноста да ги тестираме откако ќе заврши процесот на валидација.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на Titleist TSR fairway woods?

Сè уште не е откриен конкретен датум, но се очекува подоцна во 2022 година откако ќе заврши процесот на валидација.

Кои се најдобрите Titleist TSR шуми?

Постојат три модели во гамата со TSR2, TSR2+ и TSR3 кои нудат различни опции за поставување за да одговараат на игрите на сите играчи на голф.

Колку чинат Titleist TSR fairways?

Цената на новите драјвери допрва треба да ја открие Titleist.