Тони Финау: Што има во торбата

Што има во чантата на Тони Финау?

Поглед на поставената чанта на Тони Финау

Тони Финау чанта

Тони Финау ја оствари својата втора победа во исто толку недели кога триумфираше на Rocket Mortgage Classic во јули 2022 година. Поглед на Тони Финау: Што има во торбата.

Една недела по производството на последниот круг од четири под исто ниво во TPC Twin Cities за да победи 3M Отворено со три шута од Сунг-Јае Им и Емилијано Грило, Финау го постигна Класична хипотека на ракета титула со пет шута по завршната рунда пет под пар во голф клубот Детроит.

Финау заврши на 26-под истото во Rocket Mortgage Classic за да го види Патрик Кантлеј на второто место, поставувајќи нов рекорд на турнирот во процесот.

Тоа беше четврта победа на PGA Tour во кариерата на Финау и го искачи Американецот на 13. место во Официјални светски рангирања за голф.

Првата победа во кариерата на Финау дојде на тогашната турнеја Web.com (сега Корн Фери) кога ја освои титулата на Стоунбра Класик во 2014 година.

Две години подоцна, Финау беше победник на ПГА турнејата додека триумфираше на Отвореното првенство на Порторико во 2016 година.

Сепак, тој мораше да чека повеќе од пет години за својата втора титула на PGA Tour, која дојде на Отвореното првенство на Северна доверба во 2021 година, пред да победи во 3M Open и Rocket Mortgage Classic.

Што има во чантата Тони Финау (на Rocket Mortgage Classic во јули 2022 година)

возачот: Ping G425 LST (9 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Ping Blueprint (4-железо до PW)

Клинови: Ping Glide 4.0 (50 степени и 56 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Ping Anser 2 PLD (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1 Left Dot (Прочитајте го Прегледот)

Што има во чантата Тони Финау (на 3M Open во јули 2022 година)

возачот: Ping G425 LST (9 степени)

Пегли: Ping Blueprint (4-железо до PW)

Клинови: Ping Glide 4.0 (50 степени и 56 степени)

Стапач: Ping Anser 2 PLD

Топка: Titleist Pro V1 Лева точка