Виктор Ховланд потпиша повеќегодишен договор со Пинг

Светската топ 10 ѕвезда Виктор Ховланд го продолжува партнерството со Пинг

Пинг и Виктор Ховланд најавуваат долгорочно партнерство.

Виктор Холанд Слика: Пинг

Пинг објавија дека Виктор Ховланд потпишал нов повеќегодишен договор за да остане со производителот.

Огласот беше објавен на социјални медиуми со Пинг „возбуден да го објави повеќегодишното повторно потпишување на Светскиот број 8 Виктор Холанд".

Ховланд е дел од семејството Пинг откако станал професионален и партнерството му помогнало да постигне шест професионални победи и да го достигне највисокото ниво во кариерата на број три во Официјални светски рангирања за голф.

Поврзани со: Што има во чантата на Виктор Ховланд?

Виктор Ховланд Пинг Дил реакција

Во објавата на социјалните мрежи, Ховланд рече: „Последните неколку години со помош на момците од Пинг, тие се надвор од турнејата секоја недела (и) треба да ми покажат колку е важна опремата.

„На пример, кај возачот имам мала пристрасност за избледување, така што мојот голф замав ќе предизвика малку избледување.

„Но, би дошол кај тие момци и би рекол „дали има работи што можеме да ги направиме за малку да го исправиме летот на топката?“.

„Работите што можете да ги правите без да го промените вашиот голф лулашки се неверојатни. Скоро е како друг клуб да го имаш во торбата“.

Реакција на Пинг Виктор Ховланд

„Кога го потпишавме веднаш по завршувањето на факултетот, знаевме дека тој е посебен играч“, рече Џон К. Солхајм, претседател на Пинг Голф.

„Поврзаноста со Норвешка и нашиот однос со Оклахома Стејт низ годините ни направи да бидеме без размислување да го додадеме во тимот на Пинг.

„Тој брзо се докажа дека е еден од најдобрите играчи во светот за помалку од три години како професионалец. Многу сме возбудени што ќе го продолжиме нашиот однос со Виктор“.

Кариера и победи на Виктор Ховланд

Ховланд беше истакнат кога победи на Отвореното првенство на Порторико и Мајакоба Класик на ПГА турнеја во 2020.

Потоа ја создаде историјата како прв норвешки победник на Европска турнеја во 2021 година кога победи на BMW International Open во Германија на неговиот само 17-ти старт на европската турнеја.

Ховланд забележа доминантна победа во Светско првенство во технологија во Мајакоба во ноември 2021 година да се вратиме на настанот во голф клубот El Camaleon во Плаја Дел Кармен во Мексико.

Ховланд успеа да победи во последователни стартови при слетувањето на Херојот на светот предизвик во декември 2021 година пред слетувањето на Класика на пустината во Дубаи во јануари 2022.