За што се залага Шриксон?

Што значи името Сриксон?

Што значи името Сриксон?

Камион Шриксон

Srixon е необично име за голф компанија или производител? Значи, за што се залага Сриксон?

Првите нешта прво, Сриксон се еден од водечките светски брендови за голф со палки, топки, чанти и ракавици меѓу понудата.

Но, што знаеме за Сриксон? Што е значењето на Шриксон? И како компанијата го добила името?

Што значи Srixon?

Името Srixon се состои од три елементи: SRI од името на компанијата (Sumitomo Rubber Industries), X (што е јапонски за соништа) и ON (што е јапонски за одење напред).

Sumitomo Rubber Industries произведува опрема за голф откако го купи Данлоп Јапонија во 1960-тите, кога го именуваа Сриксон.

SRI Sports Limited е основана како подружница на Sumitomo Rubber Industries и е компанија за управување што работи со Srixon.

Дали Srixon е јапонски бренд?

Да, иако компанијата сега е со седиште во Калифорнија откако ја купи SRI Sports Limited Кливленд во 2007 година и ги спои брендовите во една.

Sumitomo Rubber Industries, матичната компанија, потекнува од Јапонија и тоа го прави Srixon јапонски бренд.

Кој е сопственик на брендот Srixon?

Како што споменавме, брендот за голф опрема Srixon е во сопственост на SRI Sports Limited, која пак има матична компанија Sumitomo Rubber Industries.

SRI Sports Limited е сопственик на брендот Srixon, како и Cleveland Golf и Dunlop Sport.

Дали Srixon е во сопственост на Titleist?

Бр. Titleist е во сопственост на Acushnet, американска компанија.

Дали некои професионалци користат Srixon?

Голем број главни победници се пријавени како професионалци на Сриксон, вклучувајќи ги Брукс Коепка, Хидеки Мацујама и Шејн Лори.

Киган Бредли, Камерон Чемп, Брет Друит, Џеј Би Холмс, Расел Нокс, Брукс Коепка, Мартин Лерд, Грем Мекдауел, Вилијам Мекгирт, Макс МекГриви, Метју Несмит, Сеунг-Јул Но, Ендрју Новак, Тејлор Пендрит, Сем Пудер Џеј Џеј Спаун, Сеп Страка и Џаред Волф се други турнеи потпишани со Сриксон.

Во женската игра, амбасадорите на Сриксон ги вклучуваат Инби Парк, Хана Грин, Минџи Ли и Наса Хатаока.