XXIO 12 Irons Преглед

Новите пегли XXIO 12 се најдолгите досега од водечкиот производител.

Пеглите XXIO 12 се нови за 2022 година.

XXIO 12 Пегли

Пеглите XXIO 12 се нови за 2022 година и се дизајнирани со лесна тежина како клучен елемент за да помогнат да се генерира поголемо растојание без да се зголеми брзината на главата на клубот.

Тимот кој стои зад пеглите со број 12 ужива во мешавина на комбинирани флекс технологии и она што XXIO го нарекува „егзотични материјали“ за да се зголеми брзината на топката без потреба да се лулате посилно и побрзо.

Дел од новата серија на возачите, талвеј шуми и хибриди, новите XXIO пегли обезбедуваат подобрено удирање на топката, дополнително растојание, поголема контрола и се привлечно додаток на пазарот за 2022 година.

Што вели XXIO за новото издание од 2022 година:

„Од стисок до врв, необјасниво ултралесните пеглички XXIO 12 се дизајнирани имајќи една работа на ум - користејќи ултрамодерни флекс технологии и егзотични материјали за промовирање значително подобрување на брзината на топката без потреба од зголемување на темпото на замавнување.

„На крајот на краиштата, тоа значи дека можете да постигнувате подолги и попрецизни снимки од железо без да мора да ја менувате вашата механика. Искусете ја разликата.

„Лесно замавнете и чистете го со врвните XXIO 12 пегли. Одликувајќи се со извонредно ултралесна конструкција, мекост од светска класа и нови технологии за брзина на топката, можете да постигнете зголемено растојание за удар и подобро центрифугирање едноставно со природно замавнување.

XXIO 12 Пегли

„Нашите најтенки титаниумски железни ликови досега му дозволуваат на целото лице поинтензивно да се витка. Синхроно, секундарната зона на свиткување на рамката за враќање во ѓонот, поддржана од крутото тело на железото, ја засилува брзината на топката за да достигне невидени нивоа.

„Прогресивната променлива дебелина на лицето и тежината на волфрам-никел во палецот ја оптимизираат брзината, стабилноста и лансирањето за секоја мансарда. Понискиот центар на гравитација за долги пегли создава повеќе носење; повисоката за кратки пегли ја нагласува контролата“.

Поврзани со: Преглед на возачот XXIO 12
Поврзани со: Преглед на драјверот XXIO X

XXIO 12 Irons Дизајн и карактеристики

XXIO се фокусираа на создавање на ултра лесна пегла која произведува растојание, носење и зголемена брзина на топката без потреба да се лулате побрзо и посилно.

Главата на клубот го има најтенкиот титаниумски лик што го користел XXIO за да создаде поголема флексија во пеглата за да додаде брзина на ударот со топката. Сето ова е дел од „новите технологии за брзина на топката“.

XXIO 12 Пегли

Пеглите исто така ја имаат XXIO's Rebound Frame flex zone во ѓонот за да ви помогне да генерирате поголема брзина од вашата иста брзина на замавнување.

XXIO ја поместија тежината на волфрам-никел повеќе кон палецот за да помогне да се генерира поголема брзина, да се создаде поголемо лансирање и да се додаде прошка со спуштање на CG.

Поврзани со: Преглед на топчињата за голф XXIO Rebound Driver

Пресуда: Дали XXIO 12 Irons се добри?

Сите голфери копнеат за поголема брзина, растојание и носење, а XXIO успеаја да го постигнат тоа во новите пегли без потреба да одат да го бараат.

XXIO 12 Пегли

Нема потреба да одите посилно и побрзо на топката бидејќи пеглите XXIO ја испорачуваат стоката со моменталната брзина на замавнување.

Екстремно долго, со импресивно носење и лесен и простлив, има многу сличности за новиот додаток на пазарот.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на XXIO 12 пегли?

Новиот модел со 12 пегли ќе биде пуштен во општа продажба во март 2022 година.

Колку чинат новите XXIO пегли?

Новиот комплет за пегли на XXIO се продава по цена од околу 1345 долари / 1099 фунти.

Кои се спецификациите за пеглите XXIO 12?

Пеглите XXIO 12 се достапни од клин со 4 пегла до песок. Достапни се комплети од индивидуални пегли.