Јаник Пол: Што има во торбата

Што има во чантата на Јаник Пол?

Поглед на поставената чанта на Јаник Пол.

Чанта Јаник Пол

Јаник Пол ја освои својата прва победа на светската турнеја на ДП кога победи на Отвореното голф во Мајорка во октомври 2022 година. Поглед на Јаник Пол: Што има во торбата.

Германецот Пол стрелаше едно над последното коло во Мајорка голф отворено на тежок ден во голф клубот Son Muntander.

Најдоцна птиченце го доведе Пол до 15-под истото неделно и тоа беше доволно за победа со еден шут над Пол Варинг и Николај фон Делингхаузен, но дури откако Маркус Армитаџ постигна предност од два шута со три дупки за играње.

Пред победата во Мајорка, најдобар резултат на Пол на Светска турнеја на ДП беше изедначено на второто место зад победникот Сем Хорсфилд во Soudal Open во Белгија.

Победата го искачи Германецот Пол на 139-то место од 190-то Официјални светски рангирања за голф.

На турнејата глуми и братот близнак на Пол, Џереми.

Што има во чантата Јаник Пол (на Мајорка голф опен во октомври 2022 година)

возачот: Наслов TSR2 (8 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Наслов TSR3 (3-дрво, 13.5 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: Наслов 818H2 (19 степени)

Пегли: Titleist T100 (3-железо до 9-железо) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46 степени, 50 степени, 56 степени и 60 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Крамски ХЕ 326

Топка: Titleist Pro V1 (Прочитајте го Прегледот)