Атаја Титикул: Што има во торбата

Што има во чантата на Атаја Титикул?

Поглед на поставената чанта на Jeeno Thitikul.

Торба Атаја Титикул

Jeeno Thitikul ја освои својата втора титула LPGA Tour кога обезбеди победа на Walmart NW Arkansas Championship во септември 2022 година. Поглед на Atthaya Thitikul: What's In The Bag.

Тоа беше секунда LPGA победа за шест месеци за тајландската ѕвезда, која исто така победи на JTBC Classic претставен од Барбасол во март 2022 година.

Во Pinnacle Country Club за Шампионатот NW Арканзас, Титикул заврши на 17-помалку пред да ја победи Даниеле Канг во плеј-офот со птиченце на втората победа за запечатување на дополнителна дупка.

Слична приказна беше и во JTBC Classic шест месеци претходно, кога Титикул заврши на 16 под во Авиара голф клуб заедно со Нана Коерц Мадсен пред да се запечати победата на втората дополнителна дупка.

Титикул уживаше брз пораст во играта, освојувајќи го Европското првенство за жени во Тајланд како аматер во 2017 и 2019 година.

Со само 14 години, четири месеци и 19 дена, таа создаде во победата во 2017 година како најмлада досега победничка на настан на професионална турнеја.

Тие две победи во Тајланд се дел од четири Дами европска турнеја титули со Титикул, исто така, вкусувајќи ја победата на Чешкиот Опен за дами и Швајцарскиот Опен за дами во 2021 година.

Таа стана официјален играч на голф Callaway за 2022 година при потпишување договор со производителот.

Со победата во Арканзас, Титикул се искачи од петтото на третото место Рангирање на Rolex за Светскиот голф за жени.

Што има во чантата Атаја Титикул (на шампионатот NW Арканзас во септември 2022 година)

возачот: Callaway Rogue ST Triple Diamond (9.0 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Callaway Rogue ST LS (15 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Хибриди: Callaway Apex UW (19 степени) и Callaway Apex 4H (21 степени)

Пегли: Callaway Apex Pro (5-железо до PW)

Клинови: Калавеј вилици фалсификувани (48 степени, 52 степени и 58 степени)

Стапач: Одисеја Тулон Атланта

Топка: Callaway Chrome Soft X

Што има во чантата Атаја Титикул (на JTBC Classic во март 2022 година)

возачот: Callaway Rogue ST Triple Diamond (9.0 степени)

Шуми: Callaway Rogue ST LS (15 степени)

Хибриди: Callaway Apex UW (19 степени) и Callaway Apex 4H (21 степени)

Пегли: Callaway Apex Pro (5-железо до PW)

Клинови: Калавеј вилици фалсификувани (48 степени, 52 степени и 58 степени)

Стапач: Одисеја Тулон Атланта

Топка: Callaway Chrome Soft X