Ајака Фуру: Што има во торбата

Што има во чантата на Ајака Фуру?

Што има во чантата на Ајака Фуру?

Ајака Furue торба

Ајака Фуру создаде историја со рекордно последно коло за да победи на Шкотскиот опен за жени во јули 2022 година. Поглед на Ајака Фуруе: Што има во торбата.

Фјуру ја побара прво неа Турнеја LPGA Дами европска турнеја на сензационален начин на Дандоналд Линкс со последното коло 10-под пар 62, запечатувајќи победа со три шутеви во Шкотски опен за жени.

Јапонката Фјуру дојде од нерамномерно темпо во Шкотска за да победи од Селин Бутие благодарение на рекордот во неделата.

Фјуру победи седум пати на турнејата LPGA на Јапонија пред нејзиниот успех на Шкотскиот опен.

Првиот дојде на Fujitsu Ladies 2019, Descente Ladies Tokai Classic, Ito En Ladies Golf Tournament и Daio Paper Elleair Ladies Open во 2020 година, и Fujitsu Ladies, Nobuta Group Masters GC Ladies и Toto Japan Classic во 2021 година.

Што има во чантата Ајака Фуру (на женското Шкотско опен во јули 2022 година)

возачот: Бриџстоун Б3 (10.5 степени)

Шуми: Bridgestone Tour B JGR (3-дрво, 5-дрво и 7-дрво)

Хибриди: Bridgestone Tour B JGR (4-Hybrid)

Пегли: Бриџстоун турнеја B X-CB (5-железо до пичинг клин)

Клинови: Bridgestone Tour B BRM (50 степени и 54 степени) & Bridgestone Tour B B-Limited BRM Full Milled (58 степени)

Стапач: TaylorMade Spider EX (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Bridgestone Tour B XS (Прочитајте го Прегледот)