Најдобри терени за голф во Јапонија

Најдобрите терени за голф за играње на патување во Јапонија.

Најдобрите места за играње во Јапонија и најдобрите терени за голф.

Најдобри терени за голф во Јапонија

Сакате да ги играте најдобрите терени за голф во Јапонија? GolfReviewsGuide.com ги избира најдобрите терени за играње во Јапонија.

Јапонија, островска држава во Тихиот Океан, има топли и влажни лета. Земјата не нуди ништо тропско, но Окинава е една дестинација каде климата е суптропска.

Речиси во секое време од годината, голферите можат да најдат терени отворени некаде во земјата. Како нација на северната хемисфера, летата во Јапонија траат од крајот на јуни до крајот на септември.

Нашите препораки за терени за голф се карактеризираат со историски курсеви што ги дизајнираше CH Alison, од кои многу се ажурирани со текот на годините. Тој беше архитект роден во Британија за голф кој имаше силно влијание врз дизајнот во Јапонија.

Неговото име ќе се појави повеќе пати на нашата потесна листа, која вклучува курс за одморалиште и популарен терен со девет дупки што е јавно достапен за оние кои не можат да влезат во приватните места.

Нашите најдобри избори за најдобрите терени за голф во Јапонија се:

1. Голф клуб Хироно

Голф клуб Хирона

Лоциран во Хјого, Јапонија, теренот за голф-клуб Хироно е изграден во 1932 година. CH Alison беше оригиналниот дизајнер, но Том Мекензи и Мартин Еберт извршија ажурирање во 2019 година.

Приватен терен, местото на одржување на голф клубот Хирона е во стилот на паркови и стана познато како „Борова долина на Јапонија“, наречена така по легендарниот американски терен.

Со клисури, песочни терени, бари и дрвја, овој курс е наследник на Алисон. Денес, игра како место на пар-72 со вкупна должина од 7,292 јарди.

Курсот е најдолгиот што го направивме нашиот список, има 130 стапки промени на височината и опфаќа 300 хектари. Очигледно, меѓу најдобрите во Јапонија, овој терен се споменува и како еден од најдобрите терени за голф во цела Азија.

Најблискиот голем град е Кобе, кој се наоѓа во непосредна близина на Осака во силно урбанизиран дел од Јапонија.

2. Хотел Кавана голф терен (теренот Фуџи)

Хотел Кавана голф терен

Курсот за одморалиште, Курсот Фуџи се наоѓа на Хотел Кавана во Ито Сити, Шизуока, Јапонија.

Теренот беше отворен во 1936 година и веднаш доби широко распространето признание од љубителите на голфот.

Тој е дел од The ​​Prince Golf Resorts, синџир кој е поврзан со бројни престижни и славни терени за голф.

Натпреварот за пар-72, Курсот Фуџи може да се смета дека е малку на кратка страна. Местото со 18 дупки се протега на 6,701 јарди.

Голферите треба да очекуваат терен кој е меѓу најдобрите на континентот. Онаму каде што Хироно се нарекува „Борова долина на Јапонија“, Курсот Фуџи е љубезен познат како Јапонската плажа со камчиња.

Предизвиците вклучуваат тежок наклон, но патроните ќе уживаат во погледот на отворена вода и една од најпознатите знаменитости во Јапонија, планината Фуџи, која може да се види на задната деветка. Ова е терен кој помогна да се зацврсти наследството на CH Alison како дизајнер на терени за голф во Јапонија.

Хотелот што е поврзан со курсот е импресивно одморалиште со 140 соби што гледа на Пацификот.

3. Токио голф клуб

Голф клуб Токио

на Голф клуб Токио отворена на нејзината сегашна локација во Саитама, Јапонија (околу 90 минути од центарот на градот Токио) по дизајнерските напори на Kohmyo Ohtani во 1940 година.

Гил Хансе изврши редизајн во 2010 година и денес патеката игра на пристојна должина од 7,215 јарди и како пар-72.

Тоа е приватен клуб во стилот на паркови/шуми, а една од карактеристиките на овој клуб е тоа што ја користи функцијата „два зелени“.

Клубот секојдневно го менува зеленото што се користи за секоја дупка. Ова може да го подобри искуството со голф за патроните бидејќи тие се соочуваат со единствен предизвик по втор пат кога играат.

4. Голф клуб Наруо

Голф клуб Наруо

Голф клубот Наруо уживаше во својата стогодишнина во 2020 година, сепак, клубот помина низ големи ажурирања во раните 1930-ти.

CH Alison беше најпознатиот архитект кој ги позајми своите вештини за развојот на курсот во тоа време.

Денес, патеката игра како пар-70 и тоа е најкратката патека со 18 дупки за да се најде нашата листа на 6,616 јарди.

Приватен терен, голферите треба да очекуваат покачени зелени, поголеми од просечни бункери со незгодни форми и терен кој бара прецизност наместо чиста моќ.

Како приватен курс, посетителите можеби ќе треба да се дружат во клубот за да играат на ова место.

5. Голф Чибана

Голф Чибана

на Голф Чибана е пријатно место со девет дупки што се наоѓа на суптропскиот остров Окинава. Ова е курс со пар-3, што ги прави деветте дупки пар-27.

Може да прочитате дека овој курс е наведен како „воен курс“, но сепак, тој е отворен за јавноста.

Кратка должина од 2,462 јарди, овој курс ветува дека ќе биде прекрасно искуство за секој што бара нешто што е лесно достапно и во прекрасен амбиент.