Како да инсталирате држач за футер

Практичен водич за тоа како да инсталирате нов држач на вашиот носач.

Водич за тоа како да го смените вашиот држач за стапала.

Зафати за футер

Ако сакате да играте голф, можеби ќе имате корист од користење на нов стисок. Ова е добар начин веднаш да ја подобрите вашата прецизност, но треба да знаете како да инсталирате држач за фрлање.

Во некои случаи, оваа едноставна промена може да биде доволна за да го намалите вашиот хендикеп. Еве сè што треба да знаете за инсталирање на нов држач за фрлање.

Избор на вистинскиот држач за футер

Првото нешто што треба да направите е да одлучите каков тип на држач сакате да го инсталирате. Има многу опции од кои можете да изберете. Има неколку работи што треба да ги земете предвид при изборот на вистинскиот за вас.

Прво, ќе треба да одлучите каков тип на големина ви треба. Ова ќе зависи од тоа колку се големи вашите раце. За да ви помогне со овој аспект, можете да го користите овој водич за големина на рака.

Исто така, ќе треба да одлучите каков тип на чувство сакате. Некои луѓе сакаат поцврсто држење на гума, додека други ќе сакаат поцврсто држење. Овој водич за држачи за голф ќе ви помогне да го најдете вистинскиот за вас.

Види: Голферите го повлекуваат епскиот предизвик за ставање

Отстранете го стариот зафат

Откако ќе пристигне новиот стисок, време е да се ослободите од стариот. Ова може да биде вклучен процес, кој вклучува неколку чекори.

Прво, ќе треба да користите помошен нож за да го исечете стариот стисок. Ова треба да ви овозможи да го отстраните најголемиот дел од него. Сепак, сè уште ќе имате тенок слој залепен блиску до палката. За да го отстраните ова, ќе треба да користите алатка за стружење.

Откако ќе го отстраните најголемиот дел од лепилото, ќе треба да завршите со отстранување на лепливоста. Ова може да се направи со користење на минерални духови. Треба само да ги нанесете духовите на стара крпа и да ја истриете горе-долу по палката.

Откако ќе завршите со ова, палката треба да биде чиста и ќе бидете подготвени да го инсталирате новиот држач.

Снимање на клубот

Сакате новиот стисок да се вклопи тесно со клубот. Поради ова, ќе треба да нанесете малку лента. Може да зависи кој тип на тип што го користите. Најдобро е да користите двострана лента. Исечете го на ленти пред да започнете со завиткување.

Колку пати ќе треба да го залепите палката ќе зависи од страната на стисокот. На пример, ќе треба да користите три ленти со лента од два инчи за да го претворите стандардниот држач во средна големина.

Ако сакате повеќе информации за оваа област, проверете ја оваа статија.

Откако ќе знаете колку лента треба да користите, време е да ја ставите. Ова ќе биде прилично лесно. Сакате да го нанесете во спирала.

За да го направите ова, ќе треба да ставите малку лента на клубот. Потоа, ќе треба да го извртите палката во едната рака, додека со другата ја движите лентата нагоре.

Свиткајте го крајот на лентата во горниот дел од палката. Ова создава водоотпорна заптивка. Ова може да биде тешко да се усоврши, па можеби ќе сакате прво да го пробате на картонска цевка.

Поврзани со: Дали вреди вештачкото ставање зеленило?

Нанесете растворувач

Ќе треба да нанесете либерална количина растворувач на вратилото. Ова ќе ви помогне да го лизнете фатот. Исто така, добра идеја е да ставите малку растворувач во држачот. Можете да го користите прстот за да го втриете на своето место. Оставете вишокот да се исцеди.

Ставете го новиот грип на клубот

Сега треба да бидете подготвени да го ставите стисокот на вашиот клуб. Ќе сакате да го направите ова веднаш по нанесувањето на растворувачот, за да може да обезбеди малку подмачкување.

Откако ќе ја ставите устата на рачката, ќе треба да нанесете некоја сила за да ја ставите. Додека го правите ова, сакате да бидете сигурни дека е што е можно поправо.

Можеби ќе сакате да завршите со тоа што ќе го допрете на земја, за да знаете дека е правилно вклучено.

Откако ќе го направите ова, најдобро е да го избришете вишокот растворувач и да му дадете на клубот неколку часа да се исуши. Потоа, само треба да имате неколку лулашки за вежбање за да се уверите дека е цврсто прицврстен.

Поврзани со: Ли Вествуд ставајќи вежби и совети

Заклучок

Додавањето нова контрола на вашите клубови е одличен начин за подобрување на вашата игра. Во многу случаи, овој едноставен чин може да донесе значително подобрување на вашиот замав.

Добрата вест е дека ова не треба да биде тежок процес. Сè додека имате неколку основни алатки, би требало да можете да го правите тоа попладне. Така, сега можете да започнете да ги заменувате истрошените рачки на вашите палки.