Расел Хенли: Што има во торбата

Што има во чантата на Расел Хенли?

Поглед на поставената чанта на Расел Хенли.

Торба Расел Хенли

Расел Хенли ја освои својата четврта победа на PGA турнејата кога го освои Светскиот шампионат за технологија во Мајакоба во ноември 2022 година. Поглед на Расел Хенли: Што има во торбата.

风水2023年的颜色提示 fs
风水2023年的颜色提示 fs

Американецот беше доминантен во текот на голф-клубот Ел Камалеон во Мексико, завршувајќи на 23-под исто ниво за да го израмни вкупниот рекорд на турнирот.

Таква беше доминацијата на Хенли, тој можеше да си дозволи завршна рунда со еден под исто ниво за да ја запечати победата во Светско првенство во технологија, четири шута далеку од Брајан Хармон.

Хенли заврши повеќе од пет години без победа, бидејќи ја освои својата четврта ПГА турнеја успех.

Пред победата во Мексико, Хенли ја освои 2013 година Сони Опен на Хаваи, 2014 година Хонда Класик и 2017 Хјустон Опен.

Хенли, исто така, беше трикратен победник на тогашната турнеја Web.com, земајќи ги титулите на Стадион Класик 2011 во UGA кога сè уште беше аматер, Chiquita Classic 2012 и Winn-Dixie Jacksonville Open во 2012 година.

Победата го искачи Смит на 59. од 33. во Официјални светски рангирања за голф.

Што има во чантата Расел Хенли (на Светското првенство за технологија во Мајакоба во ноември 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (10 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Наслов TS3 (3-дрво, 16.5 степени)

Хибриди: Наслов TSi2 (21 степени)

Пегли: Titleist T100 (4-железо до 9-железо) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Наслов Vokey SM8 (48 степени, 50 степени, 54 степени и 58 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Прототип на турнеја Скоти Камерон Специјален Избери безвременски долг врат (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1x (Прочитајте го Прегледот)