Соудал отворен пренос во живо – Како да гледате

Гледајте ја целата акција од Soudal Open во 2022 година во живо.

Гледајте ја целата акција од Soudal Open во 2022 година во живо.

Меѓународен голф клуб Ринквен (Кредит: Rinkven GC)

Голфот Soudal Open 2022 се одржува од 12 до 15 мај. Гледајте а Soudal Open пренос во живо на целата акција од настанот DP World Tour.

Соудал опен е 12-ти настан на Светска турнеја DP 2022 година сезона како што се враќа во календарот по тригодишно отсуство.

Турнирот се игра меѓународен голф клуб Ринквен во Антверпен, Белгија, при што на местото се одржува традиционален настан со 72 дупки.

Соудал опен беше одржан во пет претходни прилики, првите три во 1998-2000 година кога беше познат како Белгаком опен и победи од Ли Вествуд двапати и Роберт Карлсон.

Беше укината пред да се врати во 2018 и 2019 година како белгиско натпреварување со нокаут. Адријан Отаеги и водичот Миглиоци победија пред настанот уште еднаш да испадне.

Можете да гледате пренос во живо и да ја гледате целата драма која се одвива во текот на четирите дена од Soudal Open.

Каде да го гледате Soudal Open & Broadcast Details

Главни радиодифузери:

Соединетите Американски Држави и Канада - Голф канал
Обединето Кралство - Скај Спорт

Други земји:

Австралија – Кајо
Јужна Африка – Супер спорт

Soudal отворен формат и распоред

Голфот Soudal Open ќе се игра во четири кола / 72 дупки во меѓународниот голф клуб par-71 Rinkven во Антверпен, Белгија.

  • Ден 1 – четврток, 12 мај
  • Ден 2 - петок, 13 мај
  • Ден 3 – сабота, 14 мај
  • Ден 4 – недела, 15 мај

Турнирот носи награден фонд од 1,000,000 евра.